İstanbul barajlarındaki düşüş devam ediyor

Kurak geçen yaz dönemi, aralıklarla yağan sağanak yağmurlara rağmen İstanbul’daki barajların doluluk oranlarını olumsuz etkiliyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından açıklanan son verilere göre; İstanbul’a su sağlayan...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul barajlarındaki düşüş devam ediyor

Kurak geçen yaz dönemi, aralıklarla yağan sağanak yağmurlara rağmen İstanbul’daki barajların doluluk oranlarını olumsuz etkiliyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından açıklanan son verilere göre; İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 20.19’a kadar geriledi.

İstanbul’a su sağlayan Elmalı, Ömerli, Terkos, Sazlıdere ve Alibey gibi barajlar susuzluk tehdidiyle karşı karşıya. Aralıklarla yağan ve birçok yerlerde baskınlara neden olan sağanak yağışlar da kuraklığa çare olmadı. Barajlardaki doluluk oranları düzenli olarak düşmeye devam etti. 19 Temmuz (dün) itibariyle yapılan tespitlere göre İstanbul’daki barajların doluluk oranı yüzde 20.19’a kadar geriledi.

İSKİ verilerine göre doluluk oranlarında düzenli olarak azalma kaydediliyor. Buna göre 15 Temmuz 2014 günü yüzde 20.92 olarak belirlenen doluluk oranları, 17 Temmuz’da yüzde 20.55 iken 19 Temmuz’da yüzde 20.19’a geriledi. Barajlardaki toplam doluluk oranı Nisan ayında yüzde 32.52 kaydedilirken, Temmuz ayı itibariyle yüzde 20.19 oldu.

CİHAN

Yorumlar