“İşsizliğin en önemli sebebi mesleksizlik”

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yıldırım, işsizliğin en önemli sebeplerinden birinin mesleksizlik, vasıfsızlık olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
“İşsizliğin en önemli sebebi mesleksizlik”

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yıldırım, işsizliğin en önemli sebeplerinden birinin mesleksizlik, vasıfsızlık olduğunu belirtti.

Adana 2. İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinliği, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sakıp Sabancı Spor Salonu’nda başladı. Sektöründe lider 100 özel sektör işvereninin katılımı ile başlayan etkinlik, üniversite, lise son sınıf öğrencileri ve işsizleri işverenlerle buluşturacak. Programın açılışında konuşan İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yıldırım, işsizliğin en önemli sebeplerinden birinin mesleksizlik, vasıfsızlık olduğunu söyledi. Ekonominin hızlı yükseldiği, sosyal değişimlerin hızlı yaşandığı bir dönemde yaşandığını ifade eden Yıldırım, gençlerden mutlaka bir mesleği yapmalarını istedi. Günün gereklerine uygun meslekler edinmek gerektiğinin altını çizen Yıldırım, “Ben her işi yaparım deme mantığı, düşüncesi artık bitmiştir. Artık kendinize günün şartlarına uygun mesleği seçmek, bunun üzerine kendinizi kilitlemek, hedefe doğru gitmek durumundasınız.” dedi. İstihdam fuarları ile de yerel düzeyde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ile çalışma hayatına atılacak eğitimli, nitelikli gençleri buluşturmak istediklerine vurgu yapan Adnan Yıldırım, “Düzenlenen etkinliklerle kariyer planlamalarına yardımcı olmak istiyoruz. Kurum ve kuruluşların nitelikli işgücüne erişimini kolaylaştırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
İşsizlik konusunun sadece Türkiye değil bütün ülkelerin problemleri arasında olduğunu ifade eden Yıldırım, “Küresel işsiz sayısı 2010 yılında 197 milyon iken, 2015 yılında bu sayının 207 milyona çıkması beklenmektedir. Euro bölgesinde yüzde 12.2 seviyesinde olan işsizlik oranı, AB’de yüzde 10.9, İspanya’da yüzde 26.7, Yunanistan’da yüzde 27.4, Fransa’da yüzde 10.9, İtalya’da 12.5, Portekiz’de ise 15.7 seviyesindedir. AB ülkelerinde genç işsizlerin oranı ise yüzde 23’leri geçmektedir. Ülkemizde işsizlik oranının düşük olması bir başarıdır. Bu başarıda kayıt dışılığı da düşürerek yakalanmıştır. Kayıt dışılık son 10 yılda yüzde 15’ler oranında düşürülmüştür. 2003 yılında sadece 65 bin işsize istihdam sağlayan İŞKUR, 2013 yılının ilk 11 ayında 630 bin 437 kişiye istihdam sağlamıştır. Adana’da da 2008 yılında 3 bin 382 işe yerleştirme yapılmışken, 2013 yılının ilk 11 ayında 17 bin 888 işsizimiz işe yerleştirilmiştir.” şeklinde konuştu.

Çalışma ve İş Kurumu Adana Müdürü Haşim Meydan ise, etkinlikle amaçlarının özel sektör işverenleri ile üniversite öğrencileri, lise ve meslek liselerinin son sınıf öğrencileri ve İŞKUR’da kayıtlı en az orta öğretim mezunu vasıflı iç gücünü bir araya getirmek olduğunu vurguladı. Meydan, istihdam ve insan kaynakları etkinliğini bundan sonraki dönemlerde de her yıl tekrarlayarak geleneksel hale getireceklerini sözlerine ekledi.

Programa, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk ile Çukurova Üniversitesi Rektör yardımcıları Prof. Dr. Azmi Yalçın ile Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ve öğrenciler katıldı.
CİHAN

Yorumlar