İsrail'den sürpriz 'Mavi Marmara' teklifi

Mavi Marmara konusunda köşeye sıkışan İsrail, Musevi bir işadamı aracılığıyla ulaştığı mağdur avukatlarına, sürpriz bir teklite bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'den sürpriz 'Mavi Marmara' teklifi

İsrail, bir vasıtası sebebi ile Mavi Marmara mağdurlarının avukatlarına, Gazze’deki kuşatmayı gevşetecek ''Yeşil Hat'' (greenline) ve katliam mağdurlarına 1 milyar dolarlık tazminat ödeme teklifinde bulundu.

Mersin limanında kurulması teklif edilen ''Yeşil Hat''tın Türkiye’den Gazze’ye giden malların İsrail gümrüklerine takılmadan ve ambalajları yırtılmadan yerine ulaşmasını sağlayacağı da taahhüt edildi.

Mavi Marmara mağdurları için 1 milyar dolar tazminat teklifinde de olan aracı, avukatların ''Mavi Marmara üstünden pazarlık yapmayacaklarını'' beyan etmeleri üzerine, İsrail’in bu bedel karşılığında ne istek ettiğini izahatdı.

AMAÇ DAVADAN VAZGEÇİRMEK

İsrail’in teklifi takribî 3 ay kadar evvela Türkiye’de yaşayan Musevi asıllı ciddi bir işadamı vasıtasıyla Mavi Marmara mağdurlarının avukatları aracılığı ile İHH’ya iletildi. Görüşme önerisinin ''Gazze’ye yönelik kuşatma ve ticari öneri'' ismi altında getirildiğini belirten Avukat Cihat Gökdemir, gelen aracının Gazze üstündeki ablukanın gevşetilmesini kendilerine ilettiğini, kendilerininse ''Gazze ablukası pazarlık konusu yapılamaz. Kayıtsız şartsız kuşatma kaldırılmalıdır'' dediğini söyledi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar