İsrail resepsiyonu Ankara’da yapıldı

İsrail Büyükelçiliği’nin Soma’da meydana gelen faciadan sonra ertelenen bağımsızlık günü resepsiyonu Ankara’da yapıldı. Resepsiyona hükümet kanadından kimse katılmadı. 14 Mayıs 2014’de yapılması öngörülen ancak Soma'da meydana...

Google Haberlere Abone ol
İsrail resepsiyonu Ankara’da yapıldı

İsrail Büyükelçiliği’nin Soma’da meydana gelen faciadan sonra ertelenen bağımsızlık günü resepsiyonu Ankara’da yapıldı. Resepsiyona hükümet kanadından kimse katılmadı.

14 Mayıs 2014’de yapılması öngörülen ancak Soma'da meydana gelen maden faciasından dolayı ertelenen İsrail'in bağımsızlık günü resepsiyonu, bir ayın sonrasında Ankara’da gerçekleştirildi.

Swiss Otel’deki resepsiyonda İsrail’in Mavi Marmara olayından sonra Ankara’daki büyükelçisini çekmesinden ötürü maslahatgüzar seviyesinde temsil edildi. Davetlileri kabul salonun girişinde eşiyle birlikte karşılayan İsrail’in Ankara’daki maslahatgüzarı sonrasında iki ülke milli marşlarının okunmasından ardından İsrail Devleti’nin 66. Bağımsızlık Günü anısına bir pasta kesildi.

İsrail’in bağımsızlık günü resepsiyonu hükümet kanadından kimse katılmazken, CHP’den Osman Korutürk ve Kamer Genç’in katıldığı görüldü. Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz ve eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın’ın da iştirak ettiği akşama, başta ABD ve İngiltere’nin Ankara Büyükelçileri olmak üzere çok sayıda yabancı misyon şefleri ile diplomat katıldı.

CİHAN

Yorumlar