Isparta Çevre Analiz Laboratuvarı'na denetimde olumlu not

Isparta Belediyesi tarafından kurulan önce Isparta çevre kirliliğini daha sonra bölgenin çevre kirliliğini önlemek adına kurulan Çevre Analiz Laboratuvarı denetimden geçti.

Google Haberlere Abone ol
Isparta Çevre Analiz Laboratuvarı'na denetimde olumlu not

Isparta Belediyesi tarafından kurulan önce Isparta çevre kirliliğini daha sonra bölgenin çevre kirliliğini önlemek adına kurulan Çevre Analiz Laboratuvarı denetimden geçti. Çevre ve yakın illerden gelen kömürün de analizinin yapıldığı laboratuvar 2010 yılında kurulmuştu.

    Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Yapılan denetim sonucu ortaya çıkan verilere göre laboratuvarımız cihaz donanımı ve yıllık yapılan analiz sayısı açısından Türkiye’de faaliyet gösteren akredite laboratuvarların ortalamalarının üzerinde bir hizmet verdiği ortaya çıkmıştır.” dedi. Günaydın, laboratuvarın 12 personelle hizmet verdiğini belirterek “Laboratuvarımızın bu hızlı gelişmesindeki en büyük etken modern cihaz donanımı sayesinde en hızlı analiz sonucuna ulaşan laboratuvar olmasıdır. Bu durum Türkiye’deki kamu kurumları ve özel kurumlar tarafından tercih edilme sebebi olmuştur. şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar