İslam Din Dersipilot projesinin süresi uzatıldı, kapsamı genişletildi

Baden-Württemberg(BW), Almanca İslam Din Dersleri’ni 2018 yılına kadar uzatma ve kapsamını genişletme kararı aldı. Eyalet Meclisi’nde dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında okullarda pilot proje olarak verilen Almanca İslam...

Google Haberlere Abone ol
İslam Din Dersipilot projesinin süresi uzatıldı, kapsamı genişletildi

Baden-Württemberg(BW), Almanca İslam Din Dersleri’ni 2018 yılına kadar uzatma ve kapsamını genişletme kararı aldı. Eyalet Meclisi’nde dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında okullarda pilot proje olarak verilen Almanca İslam Din Dersleri dört yıl daha ve geniş kapsamlı olarak verilecek. Bakanlar Kurulu’nda alınan karara göre öncelikle yılda 20 ilkokul projeye dahiledilecek. Mevcut uygulamada İslam Din Dersleri’ne Sünni Müslüman öğrenciler katılıyor.

Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller), İslam Din Dersleri’ni verme süresinin uzatılmasını Bakanlar Kurulu’na sunduğunda gerçekleştirdiği konuşmasında, eyalet hükümetinin İslam Din Dersi’ne olan talebe cevap vereceğini söyledi. Kretschmann, “Çok sayıda Müslüman aile, Almanca İslam Din Dersleri’ni talep ediyor” dedi. Başbakan, din derslerinin toplumların büyümesi ve dinlerin birbirini tanımaları için iyi bir gerekçe olduğunu da vurguladı.

Eyalet genelinde Almanca din dersleri 24 ilkokulda(Grundschule), 1 Realschule ve 6 Hauptschule’de model proje olarak veriliyor. 14 farklı millettentoplam 2 bin Müslüman öğrenci 2006/2007 eğitim yılından bu yana İslam Din Dersi alıyor. Ayrıca üç Gymnasium ve çok sayıda Realschule Almanca İslam Din Dersleri için sırada bekliyor.

Bu dersler için önümüzdeki yıl13 öğretmen açığı olduğu da verilen bilgiler arasında. Tübingen Üniversitesi'nde kurulan İslam İlahiyat Merkezi, 2017/2018 yılında ilk mezunlarını vermiş olacak. Buradan mezun olanların bu dersleri verebilecek olması da, öğretmen açığını kapatma konusunda önemli bir fırsat olarak görülüyor.

Eyalet Eğitim Bakanı Andreas Stoch da(SPD) karardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İslam Din Dersi eğitimi birlikte yaşamanın, toplumların ve dinlerin yakınlaşması için temel bir fırsattır. Sünni çocuklar ve gençler için de önemli bir imkan”dedi. Eyaletin Uyum Bakanı Bilkay Öney de, Bakanlar Kurulu’nun Almanca İslam Din Dersi projesinin uzatma kararından duyduğu memnuniyeti yazılı bir açıklama ile dile getirdi. Öney şu ifadelere yer verdi: “Baden-Württemberg’de İslam Din Dersleri ile iyi bir tecrübe edinilmiştir. Bu model proje için talep büyük. Çok sayıda Müslüman veli çocuklarının bu dersi almasını istiyor. Eğitim Bakanlığı’nın bu projeyi genişletme çalışmasını memnuniyetle karşılıyorum.”

CİHAN

Yorumlar