İslam coğrafyasındaki sıkıntıların son bulması için dua istedi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında Kadir Gecesi'nin önemine dikkat çeken Başkan Özhaseki, bu gecenin insanlara dünyasını ve ahiretini mamur etme şansını verdiğini...

Google Haberlere Abone ol
İslam coğrafyasındaki sıkıntıların son bulması için dua istedi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında Kadir Gecesi'nin önemine dikkat çeken Başkan Özhaseki, bu gecenin insanlara dünyasını ve ahiretini mamur etme şansını verdiğini belirterek, "Kadir Gecesi, karanlıklar ve cehalet içinde yüzen insanoğluna kurtuluş yolunu gösteren Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in, Allah tarafından sevgili Peygamberimize 'Oku' emriyle vahyedilmeye başlandığı ilk gecedir ve bin aydan daha hayırlı olduğu yine bizzat Allah tarafından belirtilmektedir. Böylesine hayırlı ve bereketli bir geceyi iyi değerlendirerek dünya ve ahiretimizi mamur edecek ameller yapmaya gayret edelim." dedi.

Bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunun bizzat Kur'an-ı Kerim'de açıklandığını hatırlatan Başkan Özhaseki, "İnsanlık alemi için birer kurtuluş, bağışlanma ve mağfiret günleri olan kandillerin en anlamlısını idrak edeceğiz. Hem Ramazan-ı Şerif gibi mübarek bir ayda bulunmamız, hem de Yüce Allah tarafından övülmüş bir gece olması hasebiyle, Kadir Gecesi büyük önem arzetmektedir. Bu gecede günahların bağışlanacağı, duaların kabul edileceği ifade ediliyor. Bu nedenle başta Filistin, Mısır, Irak, Suriye, Myanmar ve Doğu Türkistan olmak üzere Müslümanların dünyanın dört bir yanında zulme maruz kaldığı şu dönemde dualarımız birer kurtuluş vesilesi olabilir. Yüce Rabb'imizin rahmet ve mağfiret yağmurları, bütün dünya için yeni kapıların açılmasına vesile olabilir." diye konuştu.

Kadir Gecesi'nin aynı zamanda bayramın müjdecisi olduğunu da hatırlatan Başkan Özhaseki, "Kadir Gecesi ile birlikte bayram havasını da soluklamaya başladığımız şu günlerde, Kayserili hemşehrilerimin kandilini tebrik ediyor, şehrimiz, ülkemiz, İslam Dünyası ve bütün insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum." şeklinde sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar