İşkur'un yeni güvenlik görevlisi ihalesi protesto edildi

Taşeron firma aracılığıyla 42 güvenlik görevlisi çalışırken 25 güvenlik görevlisi için ihaleye çıkan İşkur Genel Müdürlüğü, protesto edildi.İşkur'un Beştepe'teki merkezi önünde toplanan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi...

Google Haberlere Abone ol
İşkur'un yeni güvenlik görevlisi ihalesi protesto edildi

Taşeron firma aracılığıyla 42 güvenlik görevlisi çalışırken 25 güvenlik görevlisi için ihaleye çıkan İşkur Genel Müdürlüğü, protesto edildi.

İşkur'un Beştepe'teki merkezi önünde toplanan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi bir grup, kurumun bu uygulamasınabasın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

BES Şube Başkanı İsmet Meydan, yaptığı açıklamada, İşkur'un bu yılki ihalesinde fazla olduğuna kanaat getirdiği 17 özel güvenlik çalışanını gözünün yaşına bakmadan işine son verileceğini belirtti.

Meydan, "Ankara’nın çeşitli yerlerinde 6 ayrı binada hizmet veren İşkur Genel Müdürlüğü, Ankara Eğitim Merkezi İle birlikte iki ayrı binada hizmet vermeye başladı. Ancak bina sayısı ikiye inmesine rağmen 32 olan güvenlik sayısı 1 Temmuz 2013 tarihinde 42’ye çıkarıldı. Yani 10 özel güvenlik görevlisi daha alındı. Şimdi aynı İşkur yönetimi Ankara Emniyeti’nin en az ’37 özel güvenlik görevlisi çalışması gerekir.’ şeklinde görüş bildirmesine rağmen 17 özel güvenlik çalışanın fazla olduğuna kanaat getirmiş, bu yılki ihale ilanına 25 güvenlik görevlisi için çıkmıştır.’’ dedi.

17 çalışanın işine son verileceğini belirten Meydan, "Peki bu 17 ‘kurbanı’ kim belirleyecek? Kura mı çekilecek? 17 emekçi demek, en az 80 kişinin ortada kalması demek. Muktedirlerin bir kelamı ile bu insanların hayatları alt üst olacak. İdarenin 17 emekçinin seçimindeki ‘sözde’ kriteri, işten atılacakların, öncelikle ‘bekar’ olması.’’ ifadesini kullandı.

Meydan sözlerini "Sendikamız; sorunun çözümü için tüm yasal yolları kullanarak sürecin takipçisi olacaktır. İŞKUR yönetimi tez elden 25 kişilik çıktığı bu ihaleyi iptal etmeli ve tekrar 42 kişilik yeni ihaleye çıkmalıdır.’’ diye tamamladı.

Kalabalık açıklamanın ardından güvenlik güçlerinin önlemleri altında olaysız şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar