İşkur, işgücü piyasası talep araştırması yapacak

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 12 Mayı - 27 Haziran tarihleri arasında işgücü piyasası talep araştırması gerçekleştirileceği bildirildi. Araştırma kapsamında bin 184 iş yeri ziyaret edilecek. Erzurum il genelinde gerçekleştirilecek...

Google Haberlere Abone ol
İşkur, işgücü piyasası talep araştırması yapacak

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 12 Mayı - 27 Haziran tarihleri arasında işgücü piyasası talep araştırması gerçekleştirileceği bildirildi. Araştırma kapsamında bin 184 iş yeri ziyaret edilecek.

Erzurum il genelinde gerçekleştirilecek olan talep araştırması ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri belirlenecek. Ayrıca gelecek yıl ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler de derlenecek.

Söz konusu çalışma ile il genelindeki işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve açık iş oranı hesaplanacak. İşkur İl Müdürlüğü yetkilileri; uluslararası, sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada tamsayım yöntemi ile çalışılacağını ifade ettiler. Aynı yetkililer araştırmanın uzman ve güçlü bir ekip tarafından koordine edileceğini belirterek, "İşyeri ziyaretleri 'her işsize, her işverene bir danışman' sloganıyla istihdam edilen, iş ve meslek danışmanları marifetiyle gerçekleştirilecek. Saha çalışması Türkiye İstatistik Kurumu ile birlikte tespit edilen 10 ve üzerinde çalışan istihdam eden bin 184 işyerinde gerçekleştirilecek. Alan uygulaması Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli tarafından işyerleri ziyaret edilerek gerçekleştirilecektir. çalışma sonucunda il düzeyinde sektörel olarak istatistiksel olarak anlamlı tahminler üretilecek. Erzurum işgücü piyasası analizi raporu hazırlanacak. Çalışma sonuçlarının raporlaştırılması yine İşkur personeli tarafından gerçekleştirilecektir. Çalışmanın sonuç raporunda Erzurum işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacak. Aktif istihdam politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanmaktadır." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar