İşkur faaliyetleri ve hizmetleri ile ilgili halkı bilgilendiriyor

Bitlis İşkur İl Müdürlüğü Bitlis’in Tatvan ilçesinde açtığı stantla halkı İşkur faaliyetleri ve hizmetleri hakkında bilgilendiriyor.    Tatvan Yaşam AVM önünde açılan stantta vatandaşları İşkur’un standartlarında...

Google Haberlere Abone ol
İşkur faaliyetleri ve hizmetleri ile ilgili halkı bilgilendiriyor

Bitlis İşkur İl Müdürlüğü Bitlis’in Tatvan ilçesinde açtığı stantla halkı İşkur faaliyetleri ve hizmetleri hakkında bilgilendiriyor.

    Tatvan Yaşam AVM önünde açılan stantta vatandaşları İşkur’un standartlarında aktif iş gücü yetiştirme kursları, iş başı eğitim kursları, Uzmanlaşmış Meslek Edinme Merkezleri (UMEM) ve toplum yararına programlar hakkında bilgilendiren İşkur, ayrıca stant görevlileri tarafından mesleki eğitim programlarına isteyenlerin başvuruları alınıyor.

    Açtıkları stantlarda görevli personellerle halkı, doğru iş tercihi ve bu işlere nasıl başvurulacağı konusunda bilgilendirdiklerini ve işgücü yetiştirme kursları, işbaşı eğitim programları UMEM, Toplum Yararın Çalışma Programı (TYÇP) hakkında bilgilerinde verildiği bilgilendirme statlarında ayrıca mesleki eğitim programlarına katılmak isteyen vatandaşların başvuruları da alındığını belirten Bitlis İşkur Müdürü Alaattin Aslan, statlara uğrayan vatandaşların iş ve meslek danışmanları tarafından açık iş ilanları hakkında bilgilendirildiğini ve bu iş alanlara başvurmak isteyenlerin başvurularının alındığını belirtti.

    Ayrıca stantlarda çalışanlara yönelik çalışma ilişkileri mevzuatı hakkında bilgilerde verildiğini ifade eden Bitlis İşkur Müdürü Alaattin Aslan, amaçlarının İşkur’u vatandaşlarla buluşturarak kurumun hizmetleri hakkında toplumu bilgilendirmek olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "İş ve meslek danışmanlarımız tarafından reel sektörün ihtiyaçlarına göre iş gücü yetişmesine yönelik danışmanlık hizmetleri de veriliyor. Vatandaşlarla diyalog kanallarını güçlendirme noktasında çalışmaların ilerleyen süreçte de artırılarak devam ettirilecektir. Ayrıca kurumun hizmetlerini vatandaşların ayağına kadar götürerek birebir hizmet sunmanın da mutluluğunu yaşıyoruz."

    İşkur standını ziyaret eden vatandaşlar ise yapılan uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. CİHAN

Yorumlar