İskenderun Belediyesi’nde zam sevinci

İskenderun Belediyesi’nde yetkili sendikayla yapılan toplu iş sözleşmesinde işçi ücretlerine yıl için yüzde 15, önümüzdeki yıl için ise yüzde 12 zam yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
İskenderun Belediyesi’nde zam sevinci

İskenderun Belediyesi’nde yetkili sendikayla yapılan toplu iş sözleşmesinde işçi ücretlerine yıl için yüzde 15, önümüzdeki yıl için ise yüzde 12 zam yapıldı. Toplu sözleşmenin imzalanmasının ardından beklentilerinin üzerinde zam alan işçiler, Belediye Başkanı Yusuf H. Civelek ve Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert’i yollarına gül dökerek kapıda karşıladı.

Belediye Brifing Salonu’nda düzenlenen imza törenine, Belediye Başkanı Civelek, Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Hizmet-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Abdurrahman Yücel, Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim ve işçiler katıldı.

İmza töreninde konuşan Başkan Civelek, “Biz bir aileyiz. Çalışanlarımızla birlikte bu şehre hizmet veriyoruz. Onlar bizim elimiz ayağımız. Sözleşme inşallah hayırlı olur.” dedi.

Hak-İş Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert ise toplu sözleşme görüşmesinin kırgınlıklara neden olmadan, masada barış, kardeşlik içinde sonuçlanmasından memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Yetim, “Bu 2014-2015 yılları, iki yılı kapsayan imza töreni. Geçen yıl yaptığımız toplu sözleşme Türkiye’de örnekti. Ölüm, doğum ve sosyal haklarda çok ciddi artış oldu. Başkanımızın emeğe, işçiye bakış açısı çok güzel. Sizin adınıza teşekkür ediyorum. Maaş ve ikramiyeleri hep günü gününe aldık. Ondan dolayı mutluyuz, memnunuz.” dedi.

Yapılan toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda, 83 lira olan yevmiyelerdeki taban ücret 90 liraya yükselti. Belediyede çalışan işçilere taban ücretlerinin üzerine bu yıl için yüzde 12, ikinci yıl için yüzde 10 olan artış oranı Başkan Yusuf Civelek’in isteği ile bu oranlar 15 ve 12’ye çıkarıldı.
CİHAN

Yorumlar