Isınma amaçlı yakılan atıkların zararına dikkat çekilecek

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Kasım Ayı Doğrudan Faaliyet Desteği için yapılan proje başvurularında, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nün “Temiz Hava Herkesin Hakkı: Atığını Yakma, Havanı Koru” projesine.

Google Haberlere Abone ol
Isınma amaçlı yakılan atıkların zararına dikkat çekilecek

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Kasım Ayı Doğrudan Faaliyet Desteği için yapılan proje başvurularında, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nün “Temiz Hava Herkesin Hakkı: Atığını Yakma, Havanı Koru” projesine destek verecek.


AÜ Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeynep Eren, sanayi atığı malzemelerin yakılması ile oluşan zararlı kirleticilerin, bölge halkının sağlığına doğrudan etki ettiğini ifade etti. Zeren “ Projemizin amacı, Erzurum oto-sanayi bölgesinde yer alan sanayi esnafı çalışanlarına yönelik özellikle kış aylarında ısınma amaçlı olarak plastiklerin, motor yağlarının, ambalaj atıkları ile bu tip malzemelerin yakılmasını engellemektir. Bunu azaltmak üzere Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Merkezi yürütücülüğünde, Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü, Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Erzurum Yakutiye Belediye Başkanlığı ile ortak hazırlanmış eğitim seminerleri vermektir.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar