İşçiler greve gidince çöpü başkan topladı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde belediye temizlik işçileri greve gidince, çöpü toplam işi belediye başkanı ve meclis üyelerine kaldı.

Google Haberlere Abone ol
İşçiler greve gidince çöpü başkan topladı

Üç günden buyana karşılıklı hummalı görüşmeler sürmesine karşın ikna olmayan işçiler, grevlerine devam ediyor. Önceki çağda yapılan ihale ile belirlenen koşullarda çalıştırılan işçiler bu bir hale itiraz ederken, yüklenici şirket ve belediyenin tüm çabalarına karşın ikna olmadılar.

Çöp toplayan Doğubayazıt Belediyesi Eş Başkanı Murat Rohat Özbay, daha öncelikle yapılan iki yıllık bir ihale olduğunu belirterek, “O süre ücretler düşük öngörülmüş, şu an biz istesek bile resmiyette ücret yükselişına gidilememekte. Bunu kendilerine izah ettik bir devir sonra, ihale devrinde ücretlerin kafi düzeye çıkarılabileceğini kendilerine anlattık. 

Yüklenici şirket kendi inisiyatifini kullanıp maaşlarda 150 TL’lik bir düzenlemeye gitti. Ancak işçiler bunu kabul etmedi ve ipler kopmuş durumda. Biz de mecburen şehri çöplerden temizlemek zorundayız. Belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları şekilde işlerin aksamaması için çöpleri toplamaya başladık. Böyle olmasını bizde istemezdik lakin bir uzlaşı sağlanamadı" dedi.

Şehirdeki çöpleri toplamaya süren Başkan Özbay ve ekibi, bu sıkıntı çözülünceye kadar çöp toplamaya devam edeceklerini beyan etti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar