İşaret dili kursiyerleri türkü söyleyip şiir okudu

Balıkesir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından düzenlenen "İşaret Dili" kursunu tamamlayan 19 kişiye sertifikaları verildi.

Google Haberlere Abone ol
İşaret dili kursiyerleri türkü söyleyip şiir okudu

Balıkesir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından düzenlenen "İşaret Dili" kursunu tamamlayan 19 kişiye sertifikaları verildi. Törende işaret diliyle İstiklâl Marşı, şiir ve türküler okuyan kursiyerler büyük beğeni topladı. İşaret dilinin okumak ve yazmak kadar önemli olduğunu belirten Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, kendisinin de bazı kelimeleri öğrendiğini söyledi.

Sertifika törenine Vali Turhan, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Aslan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Gökçek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı ve diğer vatandaşlar katıldı. Tören, kursiyerlerin İstiklâl Marşı'nı işaret diliyle okumasıyla başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Müdür Mustafa Canseven, amaçlarının halkın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak, kişisel gelişimlerini artırmak, mesleki gelişimlerini takip etmek olduğunu söyledi. Ayrıca öğrencilerin akademik başarılarını arttırmak, onların spor ve sanat faaliyetlerine katılımını sağlamak için çalıştıklarını belirterek, "Oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde mesleki eğitim faaliyetleri düzenlemek amacıyla 2013-2014 eğitim öğretim yılında, 1 Eylül başlangıç tarihi itibariyle 808 adet kurs açtık. Bu kurslarımıza, toplam 20 bin 100 kursiyerimiz katılmaktadır. Bir kursumuz Kipa Aile Kulübü'nde, iki kursumuz da kurs merkezimizde olmak üzere bu dönem üç işaret dili kursumuza, 107 kursiyerimiz katılmaktadır. Bir adet kursumuz tamamlanmış olup 19 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanmıştır." dedi.

Engellilerin eğitimi ve önündeki engellerin kaldırılması, sosyal hayatta ve iş hayatında başarılı olmasının önemine değinen Vali Turhan ise, "Engelli bir çocuğumuz ve yakınımız olduğunu düşünelim. Onları bir saat bile güvenli bir yere bırakıp bir nefes almak dahi o aile için çok önemli. Halbuki birçok engellimiz, gerekli eğitimi verdiğimizde çok başarılı olabiliyorlar. Bugün devletimizin yaptığı yasal düzenlemelerle birçok engellimiz artık işe giriyor ancak bunun başarılı ve sağlıklı olabilmesi için engellilerimizin yeterince eğitim alması gerekiyor." şeklinde konuştu. İşaret dili korosunun türkü ve şiirlerinin ardından protokol üyeleri tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi. CİHAN

Yorumlar