İşadamı Faik Çelik’ten Uludağ Üniversitesi'ne modern ilahiyat fakültesi

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fethiye Yerleşkesi’nde depreme dayanıksız olduğu için yıkılan İlahiyat Fakültesi binası, işadamı Faik Çelik ve ailesi tarafından yeniden yaptırılarak eğitim öğretime açıldı. Bir yıldır Görükle...

Google Haberlere Abone ol
İşadamı Faik Çelik’ten Uludağ Üniversitesi'ne modern ilahiyat fakültesi

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fethiye Yerleşkesi’nde depreme dayanıksız olduğu için yıkılan İlahiyat Fakültesi binası, işadamı Faik Çelik ve ailesi tarafından yeniden yaptırılarak eğitim öğretime açıldı.

Bir yıldır Görükle yerleşkesinde çeşitli binalarda eğitim gören İlahiyat Fakültesi öğrencileri de yeni dersliklerine kavuştu. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, binayı yapan Çelik ailesine İlahiyat Fakültesi’nde yemek vererek teşekkür etti. Davete işadamı Faik Çelik, eşi, çocukları, gelin ve damatları ile birlikte icabet etti. Yemeğin ardından Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin yaptığı gül ağacı tesbih, ebru ve çeşitli tablolar, Faik Çelik ve ailesine armağan edildi.

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Faik Çelik ve oğlu Baran Çelik’e eğitime yaptıkları katkılardan dolayı plaket vererek, yakalarına Uludağ Üniversitesi rozeti taktı. Bursa’nın bir deprem kenti olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, “İlahiyat Fakültesi eski binasının güçlendirme bile yapılamayacak denli kötü idi. İşadamı Faik Çelik bu dönemde üniversitenin imdadına yetişti. Bu güzel binayı kazandırdıkları için Faik Çelik ve ailesine teşekkür ediyorum. Siz bu binaya çok yakıştınız. Bu bina da size çok yakıştı.” dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Aydınlı da İlahiyat Fakültesi’nin bir ilkokulun çatı katında eğitime başlayıp bugünlere geldiğine değinerek, Faik Çelik’in kendilerine muhteşem bir bina yaptırdığını söyledi.

Hayırsever İşadamı Faik Çelik, böyle bir okulu yapmayı kendisine nasip ettiği için Allah’a duacı olduğunu belirterek, “Böyle bir eseri yapmayı Cenab-ı Allah herkese nasip etmez. Ben şanslıyım. Otomotiv Mühendisliği binasını yaptıktan sonra bunu da yapmak kısmet oldu.” dedi. Fakültede 3 bin 500 öğrencinin okuduğunun altını çizen Çelik, “Bu okulda dünyanın birçok ülkesinden öğrenci okuyor. Bunların hayır duaları bana yeter” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alana sahip dört katlı binada 5 -6 bin öğrenci eğitim görebilecek. Yeni binada derslikler, kütüphane, yemekhane, akademisyen odaları ve 4 adet anfi yer alıyor. Bina, yaklaşık 10 milyon liraya mal oldu. CİHAN

Yorumlar