İşadamı Agedenbybe: Siyah ve beyaz yan yana çok güzel duruyormuş

İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM)'nin misafiri olarak Türkiye’ye gelen Nijeryalı bir grup din adamı, eğitimci ve işadamı, sabah kahvaltısında İZDİM Yönetim Kurulu üyeleriyle buluştu.

Google Haberlere Abone ol
İşadamı Agedenbybe: Siyah ve beyaz yan yana çok güzel duruyormuş

İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM)'nin misafiri olarak Türkiye’ye gelen Nijeryalı bir grup din adamı, eğitimci ve işadamı, sabah kahvaltısında İZDİM Yönetim Kurulu üyeleriyle buluştu. Burada konuşan Pastör Dr. Adoyamo, "Nijerya’daki Ufuk Diyalog Merkezi'nin davetiyle Türkiye’ye ilk defa geldim. Misafirperverliğinize hayran kaldım. Artık Türkiye’ye gelmeye devam edeceğim ve dostlarımı da gelmeleri için teşvik edeceğim. Bir de şunu gördük, tanıdıkça seviyor insan insanı. Birbirimizi tanımamız için de daha çok diyalog ve hoşgörüye ihtiyacımız var." dedi.

İşadamı Bishop Steven Agedenbybe ise, "Bu sabah buraya geldiğimde şunu gördüm, siyah ve beyaz yan yana çok güzel duruyormuş. Derneğinizin logosuna baktım, çeşitli renkler gördüm yan yana ve uyum içerisinde. Acaba ben de farklı bir renk olarak derneğinizin üyesi olabilir miyim? Bana bu seyahatimde verilebilecek en güzel hediye bu olsa gerek." şeklinde konuştu.

Boşnak böreği ikram edilen kahvaltıya, İZDİM Medeniyetler Korosu da farklı din ve dillerden seslendirdiği ilahilerle renk kattı. İZDİM Başkanı Ömer Mustafa Aytekin ise farklı din, dil ve renklerle birarada yaşamakla ilgili olarak Hz. Muhammed (SAV)'in bakışı ve hoşgörüsünden çeşitli örnekler verdi. CİHAN

Yorumlar