İranlı askerler Türkiye tarafına kaçan teröristi vurdu

Genelkurmay Başkanlığı, İranlı askerlerce sınırın Türkiye tarafındayken vurulan bir teröristin Türk askerlerine de ateş açtığı, sonrasında öldüğünü bildirdi.Kara Kuvvetleri 6. Hudut Alayı Van Başkale Esenyamaç Sualtı Hudut Karakol...

Google Haberlere Abone ol
İranlı askerler Türkiye tarafına kaçan teröristi vurdu

Genelkurmay Başkanlığı, İranlı askerlerce sınırın Türkiye tarafındayken vurulan bir teröristin Türk askerlerine de ateş açtığı, sonrasında öldüğünü bildirdi.

Kara Kuvvetleri 6. Hudut Alayı Van Başkale Esenyamaç Sualtı Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde dün (02 Haziran) günü saat 21.40 sıralarında yaşanan olayla ilgili askerlerin sınırın İran tarafından silah sesleri duyulması üzerine harekete geçtiği belirtildi.

Bu esnada İran güvenlik güçlerince, bölücü terör örgütü mensubu silahlı 4 teröristle çatışma yaşandığı ve teröristlerin, sınırın Türkiye tarafına kaçtığı, saat 22.00'de Sualtı Hudut Karakol Komutanlığına telefonla bildirildiğine işaret edildi.

TÜFEK, EL BOMBASI VE TELSİZ ELE GEÇİRİLDİ

Gelişen bu durum üzerine, askeri unsurlarca; anılan teröristlerin muhtemel yaklaşma istikametleri gözetlenmeye başlandığı, ayrıca, bölgeyi kontrol etmek ve teröristlere müdahale etmek maksadıyla, Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç Kobra aracı ile iki Hudut Emniyet Timi’nin görevlendirildiği belirtildi.

Genelkurmay açıklamasında, söz konusu timlerin, olay yerine intikal halindeyken, 3 teröristin sınırın İran tarafına geri kaçtığı, İran askerleri tarafından vurulan bir teröristin ise köy yakınında, yerde yatar vaziyette olduğunun tespit edildiği belirtilerek, sonrasında yaşananlar şöyle aktarıldı:

“Yaralı olduğu değerlendirilen terörist tarafından unsurlarımıza aralıklı olarak ateş edilmiş, saat 01.30'da teröristin, bulunduğu yerde hareketsiz olarak kaldığı tespit edilmiştir. Olay hakkında Başkale Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilmiş ve saat 05.00'da yapılan incelemede, anılan teröristin olay yerinde öldüğü tespit edilmiştir. Söz konusu teröristin cesedi, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile Sualtı Hudut Karakol Komutanlığına getirilmiştir. Anılan teröristle beraber, bir adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, iki adet el bombası ve bir adet telsiz ele geçirilmiştir.”

CİHAN

Yorumlar