İran ve Tacikistan Dışişleri Bakanları görüştü

İran'da resmi temaslarda bulunan Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirodjidin Aslov, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
İran ve Tacikistan Dışişleri Bakanları görüştü

İran'da resmi temaslarda bulunan Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirodjidin Aslov, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile bir araya geldi. Bakanlar iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirdi. Taraflar iki ülke arasındaki ilişkilerde gelinen mevcut düzeyden memnun kaldıklarını kaydederek, ortak dil ve kültürü paylaştıklarını, ekonomi, ticaret, ulaşım, eğitim ve güvenlik konusunda önemli işbirliği yaptıklarını kaydetti. Aslov ile Zarif ayrıca, ülkeleri yakından ilgilendiren uluslararası ve bölgesel konuları değerlendirdi.
Bakan Zarif, Tacikistan ile güvenlik alanında işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.

Tacik Bakan Aslov, Tahran ziyareti kapsamında İran Enerji Bakanı Hamid Chitchian ile de bir araya geldi. Görüşmede, Sangtud-2 elektrik santrali yapımı ve İstiklal Tünel inşaatı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Bakanlar, bölgedeki su kaynaklarının kullanımı, yenilenebilir enerji gibi alanlardaki işbirliği imkanlarını değerlendirdi. CİHAN

Yorumlar