"Irak'ta, Türkmenlere yardım dağıtanların evlerini bombalıyorlar"

Irak Türkmen Cephesi Diyala şehri il başkanı Nihat Bayatlı, Kuzey Irak’ta yaşayan Türkmenlere yardım dağıtanların evlerinin kim tarafından olduğu bilinmemekle beraber bombalandığını açıkladı. Kendisinin de evinin bombalandığını ve...

Google Haberlere Abone ol
"Irak'ta, Türkmenlere yardım dağıtanların evlerini bombalıyorlar"

Irak Türkmen Cephesi Diyala şehri il başkanı Nihat Bayatlı, Kuzey Irak’ta yaşayan Türkmenlere yardım dağıtanların evlerinin kim tarafından olduğu bilinmemekle beraber bombalandığını açıkladı. Kendisinin de evinin bombalandığını ve akrabalarının ağır yaralandığını açıklayan Bayatlı, "Bir arkadaşımın evini bombaladılar ve hayatını kaybetti. 48 derece sıcaklıkta Türkmenler yaşam mücadelesi veriyor. Türkmenlerin yaşadığı zulmü hiç kimse yaşamıyor." dedi.

Kayseri Erciyes Dağı’nda Erciyes Türk Kurultayı’na katılan ve burada konuşma yapan Irak Türkmen Cephesi Diyala İl Başkanı Nihat Baytarlı, Irak Türkmenleri'nin selamını getirdiğini belirterek, şunları söyledi: "Sizleri gönülden tebrik ediyorum. Allah’a şükürler olsun ki ölmeden sizlerle tanıştım. Ben iki gün önce Türkiye’ye geldim. Gelmeden önce 1300 aileye sizlerden gelen yardımları dağıttım. Yardım dağıttığımız için evimi bombaladılar. Ben kurtuldum ama yakınlarımdan ağır yaralılar var. Ben ikinci kez kurtuldum ölümden. Ama arkadaşım yardımları dağıttığı gün, yardımları bitince evi bombaladı ve şehit oldu. Çölde 48 derece sıcaklıkta, gölge olmadan çocuklar, yaşlılar, kadınlar aç ve susuzlar. Bize yapılan zulüm kimseye yapılmıyor. Eminim sizler yardımcı olacaksınız. Türkmenlerin tek dostu Türklerdir. Acılarımızı emin ellere teslim ediyorum."

CİHAN

Yorumlar