Irak Başbakanı İbadi, IŞİD Operayonunu Başlattı

Irak Başbakanı Haydar İbadi bugün gittiği Selahettin'in en büyük ilçesi olan Samarra'da IŞİD'e karşı düzenlenmesi beklenen operasyonun başlaması için talimat verdi.

Google Haberlere Abone ol
Irak Başbakanı İbadi, IŞİD Operayonunu Başlattı

Irak Başbakanı Haydar İbadi bugün gittiği Selahettin'in en iri ilçesi bulunan Samarra ilçesinde IŞİD'e karşı düzenlenmesi beklenen operasyonun planını inceledi ve başlaması için buyruk verdi.

SİVİLLERE DOKUNULMAYACAK

Başbakanlık ofisinden yapılan izahatya göre, operasyon esnasında silah kullanmayan ve IŞİD'e katılmayan sivillere dokunulmayacağı söylendi. Federal Polis Komutanı General Raid Cevdet bugün ülkeyi IŞİD'den temizlemek için operasyonların ikinci evresine başlandığını ve yakın sürede bütün Selahattin'in kurtarılma müjdesinin verileceğini açıkladı.

BAĞDAT-KERKÜK KARAYOLU KAPATILIYOR

Tuzhurmatu Kaymakamı Şellal Abdel Ahmed ise DHA muhabirine yaptığı izahatda, güvenlik güçlerinin de direktifiyle başkent Bağdat'ı Kerkük'e bağlayan ve ilçeden geçen karayolunun bu gece ½ si 00.00'dan itibaren ikinci bir buyruğa kadar kapatılacağını söyledi. Kaymakam bu kararın Selahattin vilayetinde terör örgütü IŞİD'de karşı yürütülen geniş çaplı operasyon nedeni ile olduğunu söyledi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar