İNSİAD, Kenya ile ticaret köprüsü kurdu

Bursa'nın İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD) üyesi işadamları, Afrika kıtasındaki Kenya’da ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Kenya Ticaret Odası’nı ziyaret eden heyet, iki ülke arasında yeni dostluk köprülerinin...

Google Haberlere Abone ol
İNSİAD, Kenya ile ticaret köprüsü kurdu

Bursa'nın İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD) üyesi işadamları, Afrika kıtasındaki Kenya’da ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Kenya Ticaret Odası’nı ziyaret eden heyet, iki ülke arasında yeni dostluk köprülerinin kurulmasını sağladı.

İNSİAD, Kenya’ya iş geliştirme gezisi düzenledi. İNSİAD üyesi işadamlarının katıldığı gezi 5 gün sürdü. Kenya’nın başkenti Nairobi’de bulunan Geniş Ufuklu Yatırımcı ve İs Dünyası Derneği'nde (VIBA - Wide Vision Investors and Business Association) gerçekleşen iş forumunda Kenyalı ve Türk işadamları birebir iş görüşmesi gerçekleştirdi. Mobilya, tekstil, inşaat ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren sanayici işadamlarından oluşan heyet, Kenya Ulusal Ticaret ve Endüstri Odası'nı (The Kenya National Chamber of Commerce & Industry) ziyaret ederek, Oda Başkanı Laban Onditi Rao ve İş Geliştirme Müdürü Michael K. NDege ile görüştü.

'TÜRKİYE KENYA’NIN DOSTU'

Kenya Ulusal Ticaret ve Endüstri Odası Başkanı Laban Onditi Rao, Türk heyeti ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek, “Türkiye halkı bizim dostumuz, sizleri ülkemizde görmekten son derece mutluyuz. Ülkeler olarak karşılıklı fırsatları değerlendirerek birlikte kazanalım ve birlikte kalkınalım istiyoruz. Sizlerin ülkemizde kalıcı yatırımlar yapmanızı da bekliyoruz. Yatırım anlamında ülkemizin sunduğu fırsatları değerlendirmenizi istiyorum. Bu ziyaretlerin iki ülke halklarının dostluğunu artıracağına inanıyorum.” diye konuştu.

İNSİAD Genel Sekreteri Ramazan Doğan, Kenya’da gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını ifade ederek, Kenyalı işadamlarını Türkiye’ye davet etti. İNSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Tetik, ziyaretin anısına Kenya Ulusal Ticaret ve Endüstri Odası Başkanı Laban Onditi Rao’ya Kenya ve Türkiye bayrağı motifli çini tabak hediye etti.

İŞADAMLARI GEZİYİ DEĞERLENDİRDİ

Kenya'da bulunmaktan dolayı memnun olduklarını söyleyen Kuğu Brode Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tetik, "Kenya, tarihi, turistik güzellikleri olan ve safarileriyle ünlü bir ülke. Biz Kenya'daki fırsatları gelip yerinde gördük. Bütün Türk iş adamlarını buraya gelmelerini tavsiye ediyorum." dedi.

Sanat Mobilya Yöneticisi Fatih Mestan ise Kenya’nın iş fırsatlarının yanı sıra tarihi ve doğal güzellikleriyle de gezilip görülmesi gereken bir yer olduğunu söyledi. Faydalı bir iş gezisi olduğunu dile getiren Mestan, bu tarz gezileri uzun vadeli yatırım aracı olarak gördüğünü sözlerine ekledi.

Kenya iş gezisine Ar-Ge yöneticisi ile birlikte katıldığını vurgulayan Sadırlı Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sadırlı bunun nedenini şöyle açıkladı: “Kenya, televizyonlardan ve belgesellerden izlediğimiz kadarıyla bildiğimiz bir coğrafya. Aslında her şey ekrandan ibaret değil. Burası yerinde görülmesi gereken başka bir dünya. Mobilya, kendini en hızlı yenileyen sektörlerin başında geliyor. Yenilenmeyenin yenildiği bir sektörde faaliyet gösteriyoruz. Sınırı olmayan tasarım alanında kendimizi geliştirmek için geziye Ar-Ge sorumlumuz Yakup Sever Bey’le birlikte katıldık. Biz Kenya’yı farklı bir pencereden seyrettik. Çok değerli kazanımlarımız oldu.”

İNSİAD üyeleri, Nairobi Ulusal Park’ta safari yaparak vahşi hayvanları yakından gördü. Aslanlarla selfie çekti, vahşi doğayı görüntüledi. Safarinin ardından Kenya’nın önemli şehirlerinden Mombasa’ya geçen heyet burada deniz safarisi yaptı. CİHAN

Yorumlar