İngilizce öğretmeni internet sitesi hazırladı, el yazısını ücretsiz öğretiyor

Bursa Yeniceabat Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Şafak Demir, okula yeni başlayan öğrencilere el yazısı ile okuma yazmayı öğretmek amacıyla internet sitesi hazırladı.

Google Haberlere Abone ol
İngilizce öğretmeni internet sitesi hazırladı, el yazısını ücretsiz öğretiyor

Bursa Yeniceabat Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Şafak Demir, okula yeni başlayan öğrencilere el yazısı ile okuma yazmayı öğretmek amacıyla internet sitesi hazırladı. Aylık ortalama 50 bin kişinin ziyaret ettiği sitede farklı etkinlikler bulmak da mümkün.

‘Elyazım’ isimli sitede, okula yeni başlayan ve el yazısını bilmeyenler için eğlenceli bir içerik hazırlanmış. Yaklaşık 6 ayda hazırladığı siteyi ücretsiz kullanıma koyan Şafak Demir, "Tek mutluluğum birilerine faydalı olabilmek." diyor.

Sitede, ‘Kalem Kardeş’ karakteriyle hizmet verilirken, programın içeriğinde el yazısı yardımı, yazı çalışması, eğlen ve öğren, harf videoları, tecrübe paylaşımı, rehberlik bilgileri, oyunlar, çocuk masalları, çocuk şarkıları, bilmeceler, tekerlemeler, öğretici videolar, animasyonlar, etkileşimli kaynaklar yer alıyor.

Şafak Demir, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Etkileşimli içerikler'e yönelik hazırlanmasını istediği çalışmalara katkı sağlamak amacıyla yola çıktığını belirterek, "Bu kapsamda birinci sınıf öğrencilerine el yazısı harflerini öğreten bir uygulama geliştirmeye karar verdim. Yapılan değerlendirmeler de derece elde etti." dedi.

Siteyi çok sayıda kişinin ziyaret ettiğini anlatan Demir, "Ücretsiz olarak öğretmen, öğrenci ve velilere çok aşina olmadıkları konuda yardımcı olmaya karar verdik. Aylık 50 bin kişinin ziyaret ettiği bir site ortaya çıktı." şeklinde konuştu.

Sitenin okuma yazmaya başlayanlara destek verdiğini ifade eden Demir, şunları anlattı: "İsteyen öğretmen, öğrenci ve veli, istediği zamanda siteyi ziyaret ederek, el yazısı ile harfleri kendisi çizebilir. Bilgisayara komutla çizdirerek nasıl yazıldığını öğrenebilir. Öğrenciler, daha kolay el yazısını öğrensinler diye bu siteyi hazırladık. Olumlu dönüşler alıyorum. Bir öğretmen arkadaşımız, zümre toplantısında bana teşekkür etti. Nedenini sorunca, öğrencilerin çok erken okumaya geçtiğini belirterek, sebebinin ise bu siteden çalıştıkları için bunu başardıklarını söyledi. Bu gibi durumlar beni sevindiriyor. İnsanlara böyle fayda sağlamak insana haz veriyor, memnun ediyor."

Sitenin telif haklarını da aldığını anlatan Şafak Demir, İngilizce öğretmeni olduğu için zorlanmadan İngilizce metin ve konulardan yararlandığını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar