İngiliz Bakan: IŞİD'e katılan militanlardan dolayı büyük endişe duyuyoruz

IŞİD'e katılan militanlardan endişe duyduklarını dile getiren İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Justine Greening, “IŞİD militanları sadece İngiltere'den gelmiyor, birçok ülkeden geliyor. Suriye'de krize yardım etmek isteyenler bunu,...

Google Haberlere Abone ol
İngiliz Bakan: IŞİD'e katılan militanlardan dolayı büyük endişe duyuyoruz

IŞİD'e katılan militanlardan endişe duyduklarını dile getiren İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Justine Greening, “IŞİD militanları sadece İngiltere'den gelmiyor, birçok ülkeden geliyor. Suriye'de krize yardım etmek isteyenler bunu, İngiltere'de para toplayarak yapabilirler.” dedi.

İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Justine Greening, Suriyelilerin barındığı Öncüpınar Konteyner Kenti ziyaret ederek, mülteciler hakkında bilgi aldı. Yaptığı temasların ardından Gaziantep Havalimanı'nda basın açıklaması yapan Greening, IŞİD hakkında duydukları endişeyi dile getirdi.

Greening, “İngiltere hükümeti olarak IŞİD'e katılan militanlardan dolayı büyük endişe duyuyoruz. IŞİD militanları sadece İngiltere'den gelmiyor, birçok ülkeden geliyor. Suriye'de krize yardım etmek isteyenler bunu İngiltere'de para toplayarak yapabilirler. Sivil toplum kuruluşlarına destek olarak yapabilirler. IŞİD'e katılıp İngiltere'ye geri dönen kişilere gerekli sert karşılığı vereceğiz. Bunu yapmak için bizim gerekli kanunlarımız mevcut.” diye konuştu.

"SURİYE KRİZİ UNUTULAN BİR KRİZ OLMAMALI"

Türkiye'de Gaziantep Valisi Erdal Ata, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız'dan Suriyeli mülteciler hakkında gerekli bilgileri aldığını belirten Greening, Suriye'in unutulan bir kriz olmaması gerektiğini vurguladı. Suriye'de yaşanan kriz ile ilgili açıklamalarda bulunan Greening, “Suriye krizi, sadece komşu ülkeleri ilgilendiren bir kriz değil, uluslararası toplumun meselesidir. İngiltere olarak bunun farkındayız, bu soruna uluslararası bir çözüm bulmak zorundayız. Suriye krizi unutulan bir kriz olmamalıdır. Uluslararası toplumun hep beraber bu konunun üzerine eğilmesi gerekir.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye'deki mülteci kamplarının şartlarının Ürdün ve Lübnan'daki kamplardan daha iyi olduğuna dikkat çeken Greening, İngiltere olarak arzularının, bu insanların ülkelerine dönmesi olduğunu kaydetti. İngiliz Bakan, açıklamalarının ardından İstanbul'a hareket etti.

CİHAN

Yorumlar