İnegöllü sanayiciler Bilecikli meslektaşlarını ziyaret etti

İnegöl Sanayici ve işadamları Derneği (İNSİAD) üyeleri, Bilecik’e ekonomi gezisi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
İnegöllü sanayiciler Bilecikli meslektaşlarını ziyaret etti

İnegöl Sanayici ve işadamları Derneği (İNSİAD) üyeleri, Bilecik’e ekonomi gezisi düzenledi. Bilecik’in önde gelen sanayi kuruluşlarının ziyaret edildiği gezide, fikir alışverişinde bulunuldu ve ekonomik işbirliği konuları görüşüldü.

Bilecik Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD)'nin davetlisi olarak giden İnegöllü işadamları önce kahvaltıda ağırlandı. Burada konuşan BİSİAD Başkanı Cihan Saral, İnegöl ile Bilecik’in tarihten beri köklü bir bağı olduğunu, bunun ekonomik işbirlikleriyle daha da güçlendirilmesi adına atılan adımları sıklaştıracaklarını söyledi. Ziyaretten dolayı teşekkür eden Saral, Bilecik’in bölgenin ve ülkenin kavşak noktasında bulunduğunu, ulaşım yatırımlarıyla yakın bir gelecekte cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti. Bu fırsatı şimdiden yakalamak ve Bilecik’e yatırım yapmak isteyenlere de her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

İNSİAD Mobilya Komitesi Başkanı Hamza Kötek ise sektör gezilerinin firmaların gelişimi için son derece faydalı olduğunu belirtti. Kötek, “Derneğimiz, üyelerinin markalaşması, kurumsallaşması, farklı şehirlerde aynı işi yapan meslektaşlarıyla tanışması ve dostluklar kurması adına bu tür gezilere önem veriyor. Bu bağlamda bize kapılarını açan fabrika sahiplerine ve bizimle her türlü bilgi paylaşan yöneticilere çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kahvaltıya davetli olarak katılan Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Fevzi Uzun da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bilecik'e yatırım yapmak isteyen herkese her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. İnegöl heyetini temsilen İNSİAD Mobilya Yan Sanayi Komitesi Başkanı Mehmet Döngel, BİSİAD Başkanı Saral’a ve üyelere, evsahipliğinden dolayı teşekkür ederek plaket verdi.

Kahvaltının ardından Bilecik’in en önemli sanayi kuruluşları gezildi. İlk olarak alüminyum devi Arslan Alüminyum'u ziyaret eden heyete, Üretim Müdürü Niyazi Demirler bilgi verdi. Daha sonra Sibel Tekstil’e geçen heyet, Fabrika Müdürü Burhan Yağcı’dan bilgi aldı ve gömlek üretimini yerinde gördü. Son olarak Bien Seramik’e geçen işadamları, Muhasebe Müdürü Cengiz Erdinç eşliğinde fabrikayı dolaştı. Ayrıca Şeyh Edebali Türbesi'ni de gezen heyet, BTSO Başkanı Uzun'a, BİSİAD Başkanı Saral’a, Genel Sekreter Ali Arlı’ya ve üyelere teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar