İnegöl'de 'Muhabbet Geceleri' programı düzenlendi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile İnegöl Belediyesi tarafından "Muhabbet Geceleri" programı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
İnegöl'de 'Muhabbet Geceleri' programı düzenlendi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile İnegöl Belediyesi tarafından "Muhabbet Geceleri" programı düzenlendi. İnegöl Kapalı Spor Salonu’ndaki program, Uzman İmam Hatip Levent Cihangir'in Kur'ân okumasıyla başlayıp Mikail Şimşek’in sohbetiyle devam etti. Yine Şimşek’in sunduğu programda ilahilerle Murat Belet, şiir ve naatlarla Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı.

Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Mehmet Şenol, muhabbetin sevgi ve sadaka olduğunu belirterek, “Buhara Gönüllüleri Muhabbet Platformu'nun İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin tertiplediği programa teşriflerinizden dolayı teşekkür ederim. Muhabbet sevgidir, hürmettir, vefadır, sadakadır. Muhabbet, ruh dünyamıza yağan Rabbanî bir ikramdır. Yine muhabbet, bir gönle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmektir, çünkü gönül, Rabbimiz'in teveccüh mekânıdır. Aile bireyleri, muhabbet bağlarıyla birbirine kenetleniyor. Gönüller fethederek birçok sorunun çözülebileceğini düşünüyoruz.” dedi. Gençlerin gönül kapıları açarak, yarınlara umut olabileceğini ifade eden Şenol, “Bir toplum, ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan, yıkılmadan varlığını devam ettirebilir. Bu hakikate bir damla da olsa hizmet etmek adına, yurtiçinde ve yurtdışında 'Muhabbet Geceleri' ismi altında programlar tertiplenmektedir. Niyet, en çok ihtiyaç duyduğumuz hakiki muhabbetin tüm kalplerde yerleşmesine hizmet etmekle beraber, insanımıza keyifli saatler yaşatarak bir taraftan da tefekküre sevk edebilmektir. Bu duygular içerisinde Sahib–i Muhabbet olan Rabbimiz'in bizleri ihsan, sadakat, vefa ve tövbe gibi sevdiği hallerle hallendirmesini niyaz ederim. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen, bir kültür hizmetkârı olan Ser Organizasyon, katkılarından dolayı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ayrıca kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar