İnegöl fotoğraf yarışması sonuçlandı

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen ‘İnegöl’ün çekim gücü’ isimli fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Google Haberlere Abone ol
İnegöl fotoğraf yarışması sonuçlandı

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen ‘İnegöl’ün çekim gücü’ isimli fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

1 Ağustos-31 Ekim tarihleri arasında düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren 27 fotoğraf ise para ve altınla ödüllendirildi. Kültür Sanat ve Gençlik Merkezinde düzenlenen ödül töreni sonrası da yarışmaya katılan fotoğrafların yer aldığı sergi izlenime açıldı.

İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği (İFSAD) Başkanı Resul Gümüş, fotoğraf sanatının, günümüz iletişim çağında dijital kolaylıklardan dolayı hızlı ilerlediğine dikkat çekerken, “Fotoğrafa gönül veren dostlarda estetik kaygılar ön plana çıkmaktadır. Çevremizde doğaya karşı olumlu yönde etkilenmektedir. Yarışmanın sonunda çok güzel eserler ortaya çıktı.” dedi.

Fotoğraf yarışmasının bu sene üçüncüsünü düzenlediklerini hatırlatan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Her şeyi ile İnegöl olarak belirlediğimiz fotoğraf yarışmamız; 1 Ağustos tarihinde start aldı ve 31 Ekim tarihinde sonuçlandı. Fotoğraf yarışmamıza 68 katılımcı tam 300 fotoğrafla başvurmuştur. Seçili kurulun titiz ve teknik incelemesi sonrasında ise dereceye giren fotoğraflar belirlendi.” şeklinde konuştu.

Yarışma sonucunda 7 fotoğrafın para, 20 fotoğrafın ise gram altınla ödüllendirildiğini kaydeden İnegöl Belediye Başkan’ı Alinur Aktaş, “Şartnamede belirtilenin dışında seçici kurul kararı ile 13 fotoğrafın ödülsüz sergilemeye alınmasına karar verildi. Sergimizde 40 fotoğraf yer almakta olup, 5-15 Aralık tarihlerinde açık kalacaktır. Tüm yarışmacılarımızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

BİRİNCİYE 3 BİN TL ÖDÜL

Konuşmaların ardından fotoğraf yarışmasında birinci olan Adem Akçora’ya 3 bin TL, ikinci olan Kazım Torun’a 2 bin TL, üçüncü olan Mehmet Vurmaz’a bin TL, mansiyon ödülü alan Erhan Çakır, Ahmet Güneş, Dinçer Dışbudak ve Jüri Özel Ödülü alan Veysel Kaya’ya 500’er TL ödül verilirken, sergilemeye layık görülen fotoğrafların sahiplerine ise gram altın hediye edildi. Ödül töreni sonrasında ise 40 eserin yer aldığı sergi izlenime açıldı. Sergi 15 Aralık tarihine kadar açık kalacak. CİHAN

Yorumlar