İnadı bırak 'emniyet kemerini 'tak

Trafik Haftası kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da okullarda eğitimlere başlayan Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Büro Amirliği ekipleri, Kırklareli Fatih Koleji İlkokulu öğrencilerini trafik konusunda bilgilendirildi.Her...

Google Haberlere Abone ol
İnadı bırak 'emniyet kemerini 'tak

Trafik Haftası kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da okullarda eğitimlere başlayan Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Büro Amirliği ekipleri, Kırklareli Fatih Koleji İlkokulu öğrencilerini trafik konusunda bilgilendirildi.

Her gün gazetelerde okuduğumuz, radyoda dinlediğimiz, televizyonda izlediğimiz trafik kazaları dikkatsizlikten, kendine fazla güvenmekten ve trafik kurallarına uymamaktan meydana geliyor. İnsan yaşamı bakımından trafik çağın en önemli sorunu. Büyük kentlerde günün her saatinde taşıtlarla karşılaşılıyoz. Trafik kazalarında yaralanan ve ölenlerin çoğu 5-14 yaş arasındaki çocuklar. Bu nedenle Trafik Haftası’nda, özellikle ilkokullarda, öğrencilere trafik kuralları öğretiliyor.

Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, her yıl olduğu gibi bu yıl da ildeki okullarda öğrencilere trafik eğitimi veren İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme ve Büro Amirliği ekipleri, öğrencilere ,özellikle araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde dikkat etmeleri gereken kuralları anlattı. Trafik Tescil Denetleme ve Büro Amirliği'nde görevli Başkomiser Yener Kahyaoğlu tarafından verilen eğitimde öğrencilere ana yol güzergahlarında karşıdan karşıya geçerken dikkat edilmesi gereken kurallar başta olmak üzere, motosiklet sürücülerinin kask kullanması gerektiği, küçük yaşta motosiklet kullanılmaması, bunun oldukça tehlikeli olduğu, film ve slayt gösterimleri ile detaylı bir şekilde anlatıldı.

Burada önemli olan sürücünün can güvenliğini korumak ve kask takma alışkanlığını sağlamak olduğunu belirten ekipler, vatandaşları önce uyardıklarını daha sonra aynı vatandaşın kask takmadığını tespit ettikleri anda cezai işlemi gerçekleştirdiklerini belirttiler. Yaz aylarının başlamasıyla birlikte motosiklet sürücülerinin giderek arttığını ve özellikle küçük yaştaki gençlerin kullandığı şarjlı bisikletlerin de giderek arttığını hatırlatan ekipler, bu tür bisikletleri kullanan sürücülerin de kask takması gerektiği konusunda uyarılarda bulundular.

CİHAN

Yorumlar