İMO: Siyasi iktidar yasama erkinin yetkisini yürütmenin emrine almıştır

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şube Başkanı Ayhan Emekli, hafta sonu Tepekule Kongre Merkezi’nde yapılacak genel kurul öncesi basınla biraraya geldi.

Google Haberlere Abone ol
İMO: Siyasi iktidar yasama erkinin yetkisini yürütmenin emrine almıştır

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şube Başkanı Ayhan Emekli, hafta sonu Tepekule Kongre Merkezi’nde yapılacak genel kurul öncesi basınla biraraya geldi. Değişim Grubu olarak yönetime tekrar aday olduklarını açıklayan Emekli, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Şube Başkanı Emekli, 17 Aralık 2013 tarihinde İMO'nun da içinde bulunduğu 11 meslek odasının idari ve mali denetiminin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılması hakkında Bakanlar Kurulu’nda karar alındığını hatırlattı. Yürütmenin, bu kararla bağımsız yapılanmış odaları kontrolü altına almak istediğini iddia etti. İktidarın Meclis’ten çıkması gereken kanunları, aldığı yetkiye dayanarak kanun hükmünde kararnameler ve torba kanunlarla geceyarısı yaptığını öne süren Emekli, “Siyasi iktidar, yasama erkinin yetkisini yürütmenin emrine almıştır. Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve HSYK düzenlemeleri ve Adalet Bakanlığı’nın yargı kurumları üzerindeki etkin uygulamalarıyla siyasi iktidar, yürütme yetkisini belirleyici ve baskın olarak yargı erki üzerinde de kullanmaktadır. Otoriter yönetim anlayışındaki iktidar, yönetim şeklini giderek totaliter yönetime doğru dönüştürmektedir.” dedi.

Planlamasız mühendis mezun etmeye yönelik olarak üniversitelerin kontenjanlarının arttırılmasını da eleştiren Ayhan Emekli, mühendisliğin sadece birkaç akademisyenle, donanımları bulunmayan ve fiziki şartları yetersiz olan yeni mühendislik fakülteleriyle nitelik kaybına uğratıldığına dikkat çekti. Mühendislik mesleğinin itibarsızlaştırılmasının, önümüzdeki yıllarda büyük sıkıntılara yol açacağı uyarısında bulundu. CİHAN

Yorumlar