İmamlar geleneksel pikniklerini zihinsel engelli çocuklarla yaptı

Atakum Din Görevlileri Derneği ve Atakum İlçe Müftülüğü tarafından her yıl gerçekleştirilen Bahar Şenliklerinin 2014 yılı faaliyetleri devam ediyor. Bu yıl 4.'sü düzenlenen etkinlikler kapsamında Atakum Belediyesi Çakırlar Korosu'nda...

Google Haberlere Abone ol
İmamlar geleneksel pikniklerini zihinsel engelli çocuklarla yaptı

Atakum Din Görevlileri Derneği ve Atakum İlçe Müftülüğü tarafından her yıl gerçekleştirilen Bahar Şenliklerinin 2014 yılı faaliyetleri devam ediyor. Bu yıl 4.'sü düzenlenen etkinlikler kapsamında Atakum Belediyesi Çakırlar Korosu'nda piknik organizasyonu yapıldı. Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde öğrenim gören Orta ve Ağır zihinsel engellilere yönelik düzenlenen etkinliğe aynı zamanda Özören Yatılı Kur'an Kursu, Adnan Kahveci İlköğretim Okulu ve Anafartalar Lisesi öğrencileri de katıldı.

Etkinlik başında 14 yaşındaki Tunahan Durgun ile yakından ilgilenen Kaymakam Bakoğlu, kendisinden bir şarkı söylemesini istedi. Söylediği şarkı ile alkışları toplayan Tunahan Durgun, programı Kaymakam Bakoğlu ile birlikte izledi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Atakum İlçe Müftü Vekili Selehattin Kırbıyık şunları söyledi: "Bu etkinliğimiz bir bahar buluşmasıdır. Burada toplumumuzun her kesiminden insanların bir arada olmasını istedik. Burada toplumuzun bir özetini görüyoruz. Bu etkinliğimizin amacı kaynaşmaktır. Kış mevsiminin stresini atmaktır. İlkbahar yenilenmeyi ifade ediyor ve bizlere yenilenen müjdesini veriyor. Böyle güzelliklerin tekrar edeceğini ümit ediyor etkinlikte emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından miniklerin halk oyunları gösterisi sahne aldı. Halk oyunları gösterisi katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi.

Organizasyona Atakum İlçe Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Atakum İlçe Müftü vekili Selehattin Kırbıyık, Atakum İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Tanrısever de katıldı. CİHAN

Yorumlar