İmam hatipli genç şairin ilk kitabı çıktı

Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi Arzu Kementoğlu'nun, ‘ Çocukluğumu istiyorum ‘ adlı şiir kitabı yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
İmam hatipli genç şairin ilk kitabı çıktı

Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi Arzu Kementoğlu'nun, ‘ Çocukluğumu istiyorum ‘ adlı şiir kitabı yayınlandı. Genç şair Arzu Kementoğlu, mezun olduğu Anafartalar İlkokulu'nda imza günü düzenledi. Etkinlikte Anafartalar Orta Okul Müdürü Hüseyin Kement ve İlkokulu Müdürü Ali İşyapan’ da Arzu’ yu bu mutlu gününde yalnız bırakmadı.

Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrenimine devam eden Kementoğlu, ilk defa kitap yazma düşüncesini dile getirdiğinde, buna çevresinin ve ailesinin inanmadığını belirterek," Bu kitabı hazırlamam yaklaşık 2 yıl sürdü. Aslında ilk başlarda bende inanamadım. Hatta bu yeteneğimi kaybederim diye bende endişelenmeye başladım. Bulunduğum çevre ve arkadaşlarımdan da olumlu tepkiler aldım. Başarım önceleri hem bende hem de ailem ve çevremde bir şaşkınlık yarattı.Aslında ilk başlarda maddi sıkıntılardan dolayı çıktığım bu yoldan ve şiir kitabımı çıkarmaktan vazgeçmek üzereydim. Ancak kardeşim ve amcam bana destek oldu. Şiirlerimde ilk başta beşeri aşk konularını işledim ama daha sonra arkadaşlarımın da yönlendirmesiyle ' Ölüm ' ve ' Allah sevgisi ' konularına değinmeye başladım. Şiirlerimi yazarken duygularıma göre hareket ediyorum ve duygu akışına önem veriyorum. Yaşadıklarım yazdığım şiirlere de yansıyor. Hocalarım ve arkadaşlarım kitap konusunda bana destek oldular. Şuan ilk etapta 1000 adet bastırdık. Talepten dolayı 1000 adet daha bastırmayı düşünüyoruz '' dedi.

Arzu Kementoğlu’nun annesi Hava Kementoğlu da, önceleri kızlarının şiir yazdığından ailece haberlerinin olmadığını belirterek," Kızım bir akşam geldi ve okulda yazdığım bir şiiri okuyabilir miyim dedi. Okuduğu şiir sonrası oldukça duygulandık ve kızımızın bu yeteneğini geliştirmesi için ailesi olarak elimizden geldiğince destek verdik. Tabii ki bu konuda destek veren sadece biz değildik. Arzu’ya destek veren öğretmenlerine ve komşularımıza da ayrı ayrı teşekkürlerimizi borç biliriz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar