İltica planı tutmadı, iade bekleniyor

Romanya'da yakalanan böcekçi polisler Sedat Zavar ve İlker Usta'nın ‘iltica' oyunu tutmadı. İkili bugün ya da yarın Türkiye'ye gönderilecek.

Google Haberlere Abone ol
İltica planı tutmadı, iade bekleniyor

Başbakanlığı zamanında C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, işyeri ve konutuna 'böcek' koyarak dinleyen enlem çete üyelerinin iltica oyunu tutmadı. Haklarında yakalama kararı çıkarıldıktan sonra yurtdışına kaçan 5 şüpheli arasındaki eski emniyet müdürü Sedat Zavar ile polis memuru İlker Usta, Türkiye'ye gönderilmemek için 'iltica' isteğiyle başvurdukları Romanya mahkemesinden ret yanıtı aldı. 4 Şubat'ta Romanya'nın hudut kapısı Nadlac'ta düzenlenen operasyonla kıskıvrak gözaltına tahsil edilen ikilinin, Adalet Bakanlığı sebebi ile bu ülkeye iletilen Öğrenci göre, “Başbakan'ı siyasal casusluk amacıyla dinlemek, hususi yaşamın gizliliğini ihlal etmek ve bireyler arasındaki konuşmaları dinleyip kaydetmek” suçlarından iadesi isteniyor.

ROMANYA GÖNDERECEK

'Siyasi sığınma' istemiyle 'iltica' talepleri reddedilen Zavar ve Usta'nın Türkiye'ye iade davasının ise bugün görülmesi bekleniyor. Halen Romanya'da tutuklu olan 'casusluk' zanlısı ikili, mahkemenin haklarında vereceği iade kararı sonrası Türkiye'ye gönderilecek. Böcek diye tabir edilen dinleme cihazlarını devletin parasıyla Danimarka'dan alarak, bununla çağın Başbakanı Erdoğan'ı dinleyen ekipten 3'ü ise hâlâ aranıyor. Eski polisler Seyit Saydam, Enes Çiğci ve Serhat Demir'in yurtdışında oldukları biliniyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar