İlköğretim okullarında sorgu odaları Meclis'e taşındı

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, ilköğretim öğrencilerinin sorgulanmasını Meclis'e taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
İlköğretim okullarında sorgu odaları Meclis'e taşındı

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, ilköğretim öğrencilerinin sorgulanmasını Meclis'e taşıdı. Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya 'Skandal doğru mu?' diye sordu.

Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi. Türkkan, önergesinde, "İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kardeşinin Teftiş Kurulu Başkanı olduğu Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin ilköğretim okullarında yeni bir uygulama başlattığı iddia edilmiş, buna göre müfettişler ilkokullarda öğretmeni sınıftan çıkardıktan sonra öğrencilere birtakım sorular sorarak yanıtlarını istemektedir. Bu sorular arasında Atatürk’ü mü seviyorsun Recep Tayyip Erdoğan’ı mı? Öğretmeniniz Hükümet’i kötülüyor mu? Öğretmenleriniz anne ve babanıza AKP'ye o’ atmayın diyorlar mı? gibi sorular yer almaktadır. Rusya’da Stalin Dönemi’nde Türkmenistan, Kırgızistan ve Kazakistan’da baskı amacıyla yapılan bu uygulama Stalin Rusyası’ndan sonra ilk kez AKP döneminde Türkiye’de yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Türkkan'ın önergede yönelttiği sorular şöyle:
"1-Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin ilköğretim okullarında yeni bir uygulama başlattığı, buna göre müfettişlerin ilkokullarda öğretmeni sınıftan çıkardıktan sonra öğrencilere birtakım sorular sorarak yanıtlarını istedikleri doğru mudur?

2-Bu sorular arasında “Atatürk’ü mü seviyorsun Recep Tayyip Erdoğan’ı mı?”“Öğretmeniniz Hükümet’i kötülüyor mu?”“Öğretmenleriniz anne ve babanıza AKP'ye oy atmayın diyorlar mı?” gibi soruların yer aldığı doğru mudur, başka ne gibi sorular sorulmaktadır?

3-Bu sorular ne amaçla ve kim tarafından hazırlanmıştır, ilköğretim okulu öğrencilerinden bu sorular karşılığında alınacak cevaplarla ne hedeflenmektedir?

4-Bu uygulama doğrudan doğruya Başbakan Erdoğan tarafından verilen talimatla mı yapılmaktadır?

5-Bu uygulama ne zaman başlamıştır, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kardeşinin Teftiş Kurulu Başkanı olmasında bu soruların sorulmasının etkisi var mıdır?

6-Milli Eğitim Bakanlığı, Stalin Dönemi Rusyası’nı örnek alarak mı böyle bir uygulamaya başlamıştır?"



CİHAN

Yorumlar