İlk 1000'de 10 öğrenci çıkaran FEM Dershanesi Sivaslıları gururlandırdı

2014 YGS sınav sonuçlarına göre, Sivas FEM Dershanesi öğrencileri dereceleri topladı.

Google Haberlere Abone ol
İlk 1000'de 10 öğrenci çıkaran FEM Dershanesi Sivaslıları gururlandırdı

2014 YGS sınav sonuçlarına göre, Sivas FEM Dershanesi öğrencileri dereceleri topladı. Türkiye genelinde YSG’de ilk 1000 içinde 10 öğrencisi yer alan FEM Dershanesi başarısıyla Sivaslıları gururlandırdı.

Sivas FEM Dershanesi Şube Müdürü Mete Erkuş, FEM Dershanesi olarak Sivas’ta 30 yıldır eğitim-öğretim yaptıklarını belirterek, Türkiye’de ilk binde 10 öğrencilerinin yer aldığını söyledi. Dereceye giren öğrencilerini çalışmalarından dolayı kutlayan Erkuş, okul ve dershane öğretmenleri ile ailelerinin de bu başarıda büyük katkısı olduğunu kaydederek, “Üniversite hazırlık için en kaliteli eğitimi vermeye çalışıyoruz. Her yıl bir önceki yılımızla yarışıyoruz. Bizlerin geleceği bu gençlerin vatana, millete faydalı, çalışkan ve dürüst insanlar olmasını arzu ediyoruz. Bu gençlerimizi onurlandırmak, cesaretlendirmek istedik. Bu motivasyonla LYS sınavında hepsini ilk 100’de görmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

LYS için öğrencilerinin bir gevşeklik göstermeden daha sıkı çalışmalarını isteyen Mete Erkuş, “YGS’de Sivas’ta ilk 1000’e geçen yıl sadece 2 öğrenci, LYS’de ise ilk 100’e 5 öğrenci girmişti. Şimdi 1000’de 10 öğrenci girmiş durumda. Şimdi LYS için öğrencilerimizin bu dereceleri egale etmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Sultan Murat Buruciye Lisesi’nden Alperen Sefa Toker’in Türkiye 8.'si olduğunu söyleyen Dershane Müdürü Erkuş, Sivas Fen Lisesi öğrencileri Ahmet Taha Aydemir’in 36., Fatih Ekinci’nin 41., Bilge Açıkalın’ın 211., Alper Aldığ’ın 245., Ebrar Yazıcı’nın 446., Sultan Murat öğrencilerinden Esra Kızılöz’in 141., Merve Gülşah Acıel’in 343., H. Hatice Söylemez’in 502. ve Necati Erşan Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencisi Oğuzhan Turan’ın ise 278. olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye 8.'si Alperen Sefa Toker ile 36.'sı Ahmet Taha Aydemir düzenli çalışarak başarıyı yakaladıklarını, aynı şekilde daha çok çalışarak LYS içinde dereceye girmek istediklerini ifade ettiler. YGS’de 141. olan Esra Kızılöz ise, başarısında ailesinin ve öğretmenlerinin katkısının büyük olduğunu belirterek, başarı için bazı fedakârlıklar yapmak gerektiğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar