İl spor okulları kayıtları başladı

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, il spor okullarına kayıtların başladığını söyledi.Hadi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sezon da 28 branşta diplomalı antrenörler gözetiminde kurslar açılacağını,...

Google Haberlere Abone ol
İl spor okulları kayıtları başladı

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, il spor okullarına kayıtların başladığını söyledi.

Hadi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sezon da 28 branşta diplomalı antrenörler gözetiminde kurslar açılacağını, velilerin çocuklarının sağlıklı olmalarını sağlamak, kötü alışkanlıklardan kurtarmak, spor bilinci ve kültürü aşılamak için ücretsiz spor okullarına getirmelerini istedi.

Tesislerin spor okulları için hazır olduğunu, kurslara 6-18 yaş arası öğrencilerin katılabileceğini ifade eden Hadi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “28 branşta açacağımız ücretsiz kurslarla öğrencilerin ders ve sınav yorgunluğunu unutturacağız. Spor yapan öğrenciler daha sağlıklı ve zeki olur. Uyku ve beslenmesi düzene girer. Kötü alışkanlıklardan uzak durur. Yeni arkadaşlar edinir. Büyüklerine saygılı ve nezaketli olur. Kazanmayı, yenilmeyi, fair play felsefesini öğrenir. Bu nedenle koca bir sezonun ders, sınav gerginliğini ve yorgunluğunu atmak için velilerin çocuklarına uygun spor dalları için il spor okullarına getirmelerini bekliyoruz.” Hadi, kayıtların Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor servisinde başladığını, il spor okullarının 29 Haziran Pazar günü başlayacağını, yüzmenin dışında tüm branşların ücretsiz olacağını da sözlerine ekledi.

Bu arada, şu branşlarda il spor okulları açılacak: Atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, boks, cimnastik, eskrim, halkoyunları, tekvando, halter, hentbol, güreş, kano, karate, kick boks, kürek, masa tenisi, futbol, motor sporları, okçuluk, oryantiring, satranç, step aerobik-fitness, tenis, voleybol, yelken, yüzme ve judo.

CİHAN

Yorumlar