İl Planlama ve Koordinasyon toplantısı yapılıdı

Ardahan Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi'nde geçtiğimiz yıl ve içinde bulunduğumuz yıllarla ilgili plan, bütçe, projelerle ilgili değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İl Planlama ve Koordinasyon toplantısı yapılıdı

Ardahan Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi'nde geçtiğimiz yıl ve içinde bulunduğumuz yıllarla ilgili plan, bütçe, projelerle ilgili değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yaptı. Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun olmadığı toplantıya, Vali Yardımcısı Kadir Taner Eser başkanlık etti.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ülkemizin planlı kalkınma çabalarının bir aracı olarak her yıl hazırlanan Devlet Yatırım Programının il düzeyinde uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesine etkinlik kazandırmak amacıyla düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısı öncesi, kuruluşlarımızca yatırım uygulamalarına ilişkin olarak Valiliğimize gönderilen raporlara göre, ilimizde kuruluşlarımızın '2014 yılı(1.dönem) merkezi idare ve yerel yönetim kuruluşlarımıza ait irili ufaklı toplam 289 adet proje bulunmaktadır. Bu projelerden biten proje sayısı 47, devam eden proje sayısı 99, başlanamayan proje sayısı 132, ihale aşamasında olan proje sayısı 11'dir. Uygulanmakta olan projelerimizin toplam tutarı yaklaşık 841 milyon 138 bin TL'dir. Bu projeler için yapılan harcamalar toplamı yaklaşık 135 milyon 213 bin TL, 2013 yılı IV. Dönemden 2014 yılı I. Döneme kadar yapılan toplam harcamalar ise yaklaşık 113 milyon 266 bin TL'dir. Projelerimizin nakdi gerçekleşme oranı ise yüzde 13,47'dir." CİHAN

Yorumlar