İl Öğrenci Meclisi Başkanı, Boğazlıyanlı Derin oldu

Yozgat’ta 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' kapsamında yapılan İl Öğrenci Meclis başkanlığına Boğazlıyanlı Alp Eren Derin seçildi.

Google Haberlere Abone ol
İl Öğrenci Meclisi Başkanı, Boğazlıyanlı Derin oldu

Yozgat’ta 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' kapsamında yapılan İl Öğrenci Meclis başkanlığına Boğazlıyanlı Alp Eren Derin seçildi. 23 Nisan 2014 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılacak öğrenci meclisinde Yozgat’ı Derin temsil edecek.

Boğazlıyan Anadolu Lisesi Müdürü Bekir Murat ve Öğrenci Meclis Başkanı Alp Eren Derin, Kaymakam Ahmet Dilsiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız’ı ziyaret etti. Ziyarette başkanlığa seçilen Boğazlıyan Anadolu Lisesi öğrencisi Alp Eren Derin’i tebrik eden Kaymakam Ahmet Dilsiz, “Öğrencilerimizde demokrasi kültürünün oluşması, hoşgörü ve çoğunluk bilincinin geliştirilmesi, milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması amacıyla uygulamaya konulan seçimi kazanan öğrencimizi tebrik ediyorum. Ankara’da bizleri en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız da Milli Eğitim Bakanlığı’nca demokrasi kültürünün ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler arasında yaygınlaştırılması amacıyla 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi'ne göre her yıl öğrenci meclisi seçimlerinin düzenlendiğini söyledi.
Yapılan seçimle Yozgat’ı Ankara’da temsil edecek Anadolu Lisesi öğrencisini tebrik eden Yıldız, başarılar diledi.

Okul Müdürü Bekir Murat ise öğrencisini tebrik ederek, "Öğrencimizin Ankara’da Yozgat’ı en güzel şekilde temsil edeceğine inanıyorum." diye konuştu. Boğazlıyan Anadolu Lisesi öğrencisi Alp Eren Derin de "Beni oylarıyla destekleyen bütün öğrenci kardeşlerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Yozgat’ı en güzel şekilde temsil edeceğim." dedi. CİHAN

Yorumlar