İklim değişikliği yarışması ödüllerini Bakan Güllüce verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, öğrencilerde iklim değişikliği konusunda bilincin arttırılması amacıyla yürütülen İklim Değişikliği Resim ve Kompozisyon Yarışması’na dereceye gider öğrencilere ödüllerini verdi.

Google Haberlere Abone ol
İklim değişikliği yarışması ödüllerini Bakan Güllüce verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, öğrencilerde iklim değişikliği konusunda bilincin arttırılması amacıyla yürütülen İklim Değişikliği Resim ve Kompozisyon Yarışması’na dereceye gider öğrencilere ödüllerini verdi. Resim dalında Trabzon’dan Hicran Erdoğan ve kompozisyon dalında ise İzmir’den Berkay Çelebi’ye birincilik ödülü olan biner TL ve bir dizüstü bilgisayarı Bakan Güllüce’nin elinden aldı. Ödülü öğrencilere verirken Güllüce, “Ben lisedeyken okul birincisi olmuştum ve bana kalem hediye edilmişti.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen ‘İklim Değişikliğinin Etkileri ve İklim Değişikliğine Uyum Konusunda Farkındalığın Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk Ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) işbirliğinde gerçekleştirilen İklim Değişikliği Resim ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni yapıldı. İlbank Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ve birçok davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda proje için hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, proje çerçevesinde vatandaşlarla iklim değişikliği ile ilgili bilincin arttırılması amacıyla çalıştaylar düzenlendiğini söyledi. Öğretmenlere hizmet içi eğitimler verildiğini ve öğrencilere bilim kampları düzenlendiğini kaydeden Altunbaşak, “17 milyon öğrencimiz var bunların arasından bizim ulaştığımız 600 kişi. Denizde bir damla su diyebilirsiniz ama bir yerden başlamak gerekiyor. Bunların çarpan etkisi var bir öğretmenimize bu konuda bilinçlendirdiğiniz zaman 100 kişiye 500 kişiye ulaşabiliyorsunuz.” dedi. TÜBİTAK başkanı olarak projenin en önemli çıktısını elde edilen tüm sonuçların Milli Eğitim Bakanlığı ile paylaşılması olarak gördüğünü anlatan Altunbaşak, “Bu çıktı ve sonuçların bir şekilde okul müfredatını girmesi en önemli sonuçlardan. TÜBİTAK olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile bir çok projemiz var. Bunlardan biri de ortak olarak müfredatın düzenlenmesi ve kitapların beraberce hazırlanması özellikle bilim ve teknoloji konularında. İklim değişikliği daha bu yaşta iken çocukların aklına girmesi lazım. Bunlar 25-30 yaşında öğrenilecek konular değil 3-5 yaşında 10 yaşında belki 3 yaşında çocuklarımızın çizgi film izlerken öğreneceği belki ilkokula başlarken öğrenilecek konsept kavramlar. Bunu da mümkün olduğu kadar en doğru, bilimsel ve öğretilebilir şekilde müfredatımızın içine kitaplarımızın içine koymaya çalışacağız.” diye konuştu.

EN ÜCRA KÖYDEKİ KADINLARIMIZ BİLE BİR NUMARALI ÇEVRECİDİR

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bakan olduğundan bu yana ilk defa böyle bir heyetin karşısına çıktığını belirterek, katılımcılardan heyecanını mazur görmelerini istedi.

Çevrenin bu toprakların kendi malı ve kültürü olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Bu kültür bizim malımızdır. Biz bunu batıdan ve bizim dışımızdaki dünyadan öğrenmedik. Bizim 1000 yıldır belki daha fazla bizim kültürümüzde, bu vardır. Öz ve öz yerlidir çevre kültürü. Ama biz bunu bilimsel gelişimde bir manifesto haline getirememişizdir. Bir sistematik hale getirememişizdir, böyle bir eksikliğimiz vardır. Ama Anadolumuzun en ücra köyünde belki eğitimi ilkokul bile olmayan kadınlarımız bile bir numaralı çevrecidir. Hayvan hakları konusunda dünyada bizim öğreteceğimiz dünya insanlığına günlerce öğreteceğimiz bilgiler var laf değil yaptıklarımız vardır. İnsanlarının akli muazenesi bozuk olan insanlarını bizim dışımızdaki dünyadaki ülkeler yakarken biz kanadı kırık kuşlar için vakıflar kurmuşuz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Resim dalında ikincilik ödülü Edirne’den Neslişah Denkçi, kompozisyon dalında ise Trabzon Ece Burçak Karakaş aldı. İkincilik ödülü olarak 500 TL ve dizüstü bilgisayarıı öğrencilere TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak verdi. Birincilik ödülünü Resim dalında Trabzon Hicran Erdoğan, kompozisyon dalında ise İzmir’den Berkay Çelebi aldı. Birincilik ödülü olan bin TL ve diz üstü bilgisayarı öğrencileri Bakan Güllüce verdi. Bakan Güllüce öğrencilere ödülünü verirken ben lisedeyken okul birincisi olduğunu ve kendisine bir kalem hediye edildiğini söyledi.
Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

CİHAN

Yorumlar