İkizlerine süt yerine şekerli su veren aileye belediye sahip çıktı

Kolu kırıldığı için çalışamayan 4 çocuk babası Ahmet Dilekyiğit ve ailesine Adana Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. İnşaat işçiliği yaparken kolu kırılan, platin takıldıktan sonra kolu bir kez daha kırılan Ahmet Dilekyiğit,...

Google Haberlere Abone ol
İkizlerine süt yerine şekerli su veren aileye belediye sahip çıktı

Kolu kırıldığı için çalışamayan 4 çocuk babası Ahmet Dilekyiğit ve ailesine Adana Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. İnşaat işçiliği yaparken kolu kırılan, platin takıldıktan sonra kolu bir kez daha kırılan Ahmet Dilekyiğit, eşi ve çocuklarıyla birlikte perişan oldu.

Elektriği ve suyu kesilen iki odalı bir gecekonduda yaşam mücadelesi veren aile, komşuların getirdiği yiyeceklerle ve evdeki eşyaları satarak yaşama tutunmaya çalıştı. Evde satacak eşya kalmayınca 8 aylık ikizlere süt alamayan Ahmet ve Kudret Dilekyiğit çifti, bebeklerine şekerli su içirmeye başladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ziyaretine gelen aileyle yakından ilgilendi ve her türlü destek için harekete geçti.

Hüseyin Sözlü, çaresiz kalan Ahmet Dilekyiğit’in iki kez kırılan kolunun tedavisi için gerekli girişimlerin yapılması, ardından ailenin bir eve yerleştirilmesini sağladı. Dilekyiğit Ailesi, Namık Kemal Mahallesi 4 Sokak No:1’deki evde yaşamaya başladı. Evin eşya ihtiyacı da karşılandı.

Ailenin temel ihtiyaçlarının karşılanması için de gereken yapıldı. Başkan Hüseyin Sözlü, 6 yaşındaki Ali İhsan’ın anasınıfına başlatılması için okul bulunacağını belirtti. Hüseyin Sözlü, Ali İhsan’ın sünnetinin üstlenilip, kirvesi olacağını açıkladı.

Adana Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk’le birlikte Dilekyiğit ailesini yeni oturmaya başladıkları evde ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, böylesine zor durumda kalan bir aileye yardım etmeyi hem kendilerine görev hem de insanlığın gereği saydıklarını ifade etti. Başkan Hüseyin Sözlü, “Türkiye’nin vicdanı rahat etsin, aile emin ellerde.” dedi.

Ahmet ve Kudret Dilekyiğit, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye desteğinden dolayı teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar