İkizi sayesinde cinayetten kurtuldu, metruk binada donarak öldü

Eskişehir'de önceki gün metruk bir binada donarak öldüğü belirlenen kişinin, 2010 yılında Muttalıp beldesinde 6 kişinin katili İhsan Doğu tarafından öldürülmekten ikizi sayesinde kurtulan ve 5 ay önce cezaevinden çıktığı öğrenilen Mehmet Emin Toprak oldu.

Google Haberlere Abone ol
İkizi sayesinde cinayetten kurtuldu, metruk binada donarak öldü

Eskişehir'de önceki gün metruk bir binada donarak öldüğü belirlenen kişinin, 2010 yılında Muttalıp beldesinde 6 kişinin katili İhsan Doğu tarafından öldürülmekten ikizi sayesinde kurtulan ve 5 ay önce cezaevinden çıktığı öğrenilen Mehmet Emin Toprak olduğu ortaya çıktı.

Eskişehir'in merkez Tepebaşı ilçesi Hoşnudiye Mahallesi'nde metruk bir evde vatandaşların ihbarı üzerine dizüstü çökmüş vaziyette erkek cesedi bulundu. Polis, kimliği üzerinde bulunmayan erkek cesediyle ilgili çalışma yaptı. Yapılan çalışma sonunda, 8 Aralık 2013 tarihinde bulunan ve donarak öldüğü belirlenen cesedin Mehmet Emin Toprak adlı şahsa ait olduğu tespit edildi. Toprak'ın cenazesi yakınları tarafından Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak Muttalip Mahallesi'nde bulunan ve 2010 yılında ailesinden 6 kişinin de defnedildiği aile kabristanlığında toprağa verildi.

Donarak öldüğü belirlenen Mehmet Emin Toprak ile ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Mehmet Emin Toprak'ın, Eskişehir merkez Muttalıp beldesinde 2010 yılında meydana gelen ve 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan 'seri cinayet olayında' öldürülmekten son anda kurtulduğu öğrenildi. Seri katil İhsan Doğu'nun 6 kişinin ölümü ile sonuçlanan feci olayda, yanlışlıkla Mehmet Emin Toprak'ın yerine kardeşi Mehmet Sadık Toprak'ı öldürdüğü tespit edilmişti. Olayın ardından yaşanan cinayetler nedeniyle Mehmet Emin Toprak'ın psikolojisinin bozulduğu, zaman zaman psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi. Mehmet Emin Toprak'ın, 2010 yılında yaşanan cinayetler sebebiyle 'Ev kurşunlama, ev ve samanlık yakma, silah yakalatma' suçlarından ötürü 1 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve yaklaşık 5 ay önce de cezaevinden tahliye olduğu, bu süreçten bu yana da sokaklarda yaşadığı belirtildi. Toprak'ın bir süredir yaşamını yitirdiği metruk binaya geceleri gelerek kaldığı tespit edildi.

6 KİŞİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ OLAY

İhsan Doğu(58), 25 Ağustos 2010 tarihinde Ramazan ayında iftar sofrası sırasında husumetli olduğu komşuları Toprak ailesinin evini av tüfeği ile basmıştı. Seri katil olarak bilinen Doğu, bu saldırıda aynı aileden 4 kişiyi öldürüp, 1 kişiyi de yaraladıktan sonra kaçmıştı. Doğu, ikinci cinayet olayının yaşandığı 12 Kasım 2010 gününe kadar Eskişehir ili sınırları içinde farklı noktalarda saklanmış, daha sonra gece Mehmet Emin Toprak'ı öldürmek için Muttalip beldesine geri gelmişti. Saklandığı süreçte kılıktan kılığa girdiği, hatta kadın elbisesi bile giydiği tespit edilen ve cinayet için bir bankadan 20 bin lira kredi çektiği belirlenen Doğu, bu kez Mehmet Emin Toprak yerine ikiz kardeşi olan Mehmet Sadık Toprak'ı öldürmüştü. Bundan sonra yine kayıplara karışan ve 5. cinayeti işlemek için geldiği esnada güvenlik güçlerince yakalanan Doğu, Mehmet Emin Toprak'ı öldürmek istediğini, ancak yanlışlıkla ikizi Mehmet Sadık Toprak'ı öldürdüğünü anlatmıştı. Mehmet Emin Toprak'ın cinayet gecesi alkollü olduğu belirlenmiş ve ikizini öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınmıştı, ancak mahkemece serbest kalmıştı. CİHAN

Yorumlar