İki turistin ölümüne sebep olan cip kaçak çıktı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde hafta sonu meydana gelen ve 2 kişinin ölümüne sebep olan trafik kazasına karışan safari aracı cipin çalışma belgesi olmadığı açıklandı.Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölgesel...

Google Haberlere Abone ol
İki turistin ölümüne sebep olan cip kaçak çıktı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde hafta sonu meydana gelen ve 2 kişinin ölümüne sebep olan trafik kazasına karışan safari aracı cipin çalışma belgesi olmadığı açıklandı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya, kazada kullanılan cipin herhangi bir acenteye kayıtlı olmadığını söyledi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaya, sportif kurulda ilan edilen güzergahta meydana gelen kazaya karışan cipin izin belgesinin de bulunmadığını kaydetti. Kaza sırasında cipte 9 kişi bulunduğunu anlatan Kaya "Cipin devrilmesi sonucu 2 İngiliz turist yaşamını yitirdi. Kaza sonrası yaptığımız incelemede cipin herhangi bir acenteye kayıtlı olmadığını ve çalışma belgesinin bulunmadığını tespit ettik." dedi.

SAFARİ DENETİMLERİ SIKLAŞTI

Öte yandan TURSAB yetkilileri kolluk güçleriyle birlikte turlara katılan safari araçlarına yönelik sıkı denetim başlattı. Sportif kurul tarafından belirtilen güzergah üzerinde denetim yapan ekipler, araçları ve şoförleri izin belgesi yönünden denetliyor.

TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu 2. Başkanı Salih Taşçı, denetimlerin turizm sezonu boyunca devam edeceğini aktardı. Belgesiz ve herhangi bir tur şirketine bağlı olmadan çalışanların denetlendiğini açıklayan Taşçı, "Kolluk güçlerimizle birlikte safari güzergahlarında denetimlerimiz yapılıyor. Farklı noktalarda gerçekleşen bu denetimler sezon boyunca gerçekleştirilecek." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar