İki günlük bebeğe yemek borusu ameliyatı yapıldı

Balıkesir'de doğuştan yemek borusu olmayan iki günlük bebek, başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Google Haberlere Abone ol
İki günlük bebeğe yemek borusu ameliyatı yapıldı

Balıkesir'de doğuştan yemek borusu olmayan iki günlük bebek, başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Dünyaya 2 kilo 900 gr. ağırlığında gelen Dolunay, Atatürk Devlet Hastanesi'nde ilk defa yapılan ameliyattan iki hafta sonra taburcu edildi.

Ayvalık Devlet Hastanesi'nde 25 Şubat 2014 tarihinde doğan bebek, solunum sıkıntısı sebebiyle Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ne sevk edildi. Burada Opr. Dr. Hikmet Şahin tarafından yapılan ameliyatla sağlığına kavuşan minik Dolunay, kısa sürede 3 kilo 250 gr. olarak taburcu edildi. Yaklaşık her 4 bin canlı doğumda bir görülen ve tedavi edilmediği takdirde ölüme yol açan hastalığın, anne karnında teşhis edilmesinin mümkün olduğu bildirildi. Genellikle doğumdan sonra beslenme esnasında öksürük, ağızdan köpük gelmesi, tıkanma, morarma gibi bulgular görüldüğü, yemek borusu olmayan yenidoğan bebeklerde böbrek, bağırsak, kol, bacak, kalp, dudak vb. organlarda da anomaliler olabildiği vurgulandı..

Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Çetin Duran, yaptığı açıklamada bu ameliyatın hastanelerinde ilk defa olduğunu belirterek, "Bu ameliyatla mevcut üçüncü düzey yenidoğan yoğun bakım ünitesi, ameliyathane anestezi ekibi, uzman hekimi, yetişmiş olan yardımcı sağlık personeli sayesinde üniversite hastanesi standartlarında bir başarıya imza atılmıştır. Bu sayede il merkezimizden yakın illere gerçekleştirilen sevkler giderek azalmakta ve hastalarımız bu sayede ilimizde her türlü tedavilerini olabilmektedir. Hastanemiz, bu anlamda güvenli ve hijyenik şartlarda birçok ilke imza atmaya devam edecektir." dedi. CİHAN

Yorumlar