İki gözünde katarakt olan vatandaştan 'ameliyat edilmiyorum' iddiası

Adana'da iki gözünde katarakt olan vatandaş, Hasta Hakları Birimi'ne şikayet ettiği doktorun ameliyatını bir ay sarkıttığını ileri sürdü. Adana’da yaşayan ve iki gözünde de katarakt olan Yakup Altıntarla, bir türlü ameliyat olamıyor....

Google Haberlere Abone ol
İki gözünde katarakt olan vatandaştan 'ameliyat edilmiyorum' iddiası

Adana'da iki gözünde katarakt olan vatandaş, Hasta Hakları Birimi'ne şikayet ettiği doktorun ameliyatını bir ay sarkıttığını ileri sürdü.

Adana’da yaşayan ve iki gözünde de katarakt olan Yakup Altıntarla, bir türlü ameliyat olamıyor. Geçtiğimiz şubat ayında Adana Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Polikliniği’ne giden Altıntarla, Uzm. Dr. S.E.’ye muayene olur. Uzm. Dr. S.E., Altıntarla’nın iki gözünde de katarakt olduğunu söyleyerek ameliyat için 15 Mayıs’a gün verir. 13 Mayıs’ta ameliyat için hastaneye gittiğini söyleyen Altıntarla, ameliyat için verilen tarihten bir ay öncesinden gelmesi gerektiğini, gelmediği için ameliyatın ancak bir ay sonra haziran ayında yapılabileceğinin söylendiğini belirtti. Bunun üzerine Başhekimlik’e gittiğini vurgulayan Altıntarla, 'Başhekimin toplantıda olduğu' söylendi. Bende bunun üzerine başhekim yardımcısı ile konuşmak istedim. Orada bulunan bir kişi doktorun hastanenin en kaliteli doktoru olduğunu söyleyerek, Hasta Hakları Birimi’ne gitmemi tavsiye etti. Bunun üzerine oraya giderek durumu bildirdim. Oradaki kadın polikliniğe telefon açtı. Doktor bana haziran için gün vermişti, kadın arayınca haziranın da dolduğunu söylediler.” dedi. Altıntarla, yetkililere seslenerek, mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Görüşlerini almak istediğimiz Uzm. Dr. S.E.'ye ise telefondan ulaşılamadı. CİHAN

Yorumlar