İki bin metrede sehitleri andılar

Konya'da, İlçe Jandarma Komutanlığı, SEYAKUD ve Seydişehirli dağcılar Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında iki bin metrede şehitleri andı.

Google Haberlere Abone ol
İki bin metrede sehitleri andılar

Seydişehir Jandarma Komutanlığı, Çanakkale şehitlerini anmak üzere ilçede etkinlik işaret eden SEYAKUD (Seydişehir İnsani Yardım Arama ve Kurtarma Derneği) üyeleri ve Seydişehirli dağcılar ile ortak 2 bin metre yükseklikteki Toros Dağlarına tırmandı. Oldukça soğuk bir havada yapılan tırmanışta karlar içerisinde zirveye ulaşan ekip burada Türk Bayrağı ile şehitlerin resimlerinin olduğu bir pankart açtı.

İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Teğmen Mustafa Yıldız ve SEYAKUD Derneği Başkan Yardımcısı Fahri Kubilay yaptıkları izahatda, “Geçen sene ilk kere başlattığımız 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinliğinin bu sene ikincisini yapıyoruz. Seydişehir İlçe Jandarma Komutanlığı, SEYAKUD ve Seydişehirli dağcılar şekilde bütün şehitleri 2 bin metrede andık. Tüm şehitlerimize, Çanakkale zaferinde şehit bulunan 500 bin yurt evladına ve bütün iç güvenlik harekatında şehit bulunan bütün şehitlerimizi rahmet ve gönül borcuyla anıyor hepsine rahmet diliyoruz” dediler.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar