İKA'ya 2014 yılı mali destek başvuruları başladı

Sürdürülebilir kalkınma ve bölgesel gelişme alanında yerel potansiyeli harekete geçirmek ve bölgenin rekabet edebilirliğini artırmak üzere, Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Adıyaman, Gaziantep ve Kilis illerinde faaliyet göstere.

Google Haberlere Abone ol
İKA'ya 2014 yılı mali destek başvuruları başladı

Sürdürülebilir kalkınma ve bölgesel gelişme alanında yerel potansiyeli harekete geçirmek ve bölgenin rekabet edebilirliğini artırmak üzere, Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Adıyaman, Gaziantep ve Kilis illerinde faaliyet gösteren İpekyolu Kalkınma Ajansı'na (İKA), 2014 yılı mali destek programlarına proje teklif başvuruları başladı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Vali Mahmut Demirtaş; Adıyaman, Gaziantep ve Kilis illerinde faaliyet gösteren İpekyolu Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Mali Destek Programları'na başvuruların 16 Aralık 2013 tarihi itibariyle başlandığını belirtti. Demirtaş, bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla kültür-turizm, sosyal kalkınma, sağlık, tarıma dayalı sanayi ve ekonomik kalkınma başlığı altında hazırlanacak projeler için tahsis edilecek kaynak miktarının 12 milyon 500 bin TL olduğunu açıkladı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı 2014 yılı mali destek programının 3 ana başlık altında ilan edildiğini belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Bunlar; bölgesel ve sektörel rekabet mali destek programı (KOBİ), kar amacı gütmeyen kuruluşlar için 'Sosyal Gelişme Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı' ve Kültür-Turizm Altyapısı Mali Destek Programı'dır. 3 ana başlık altında toplanan mali destek programları ile amacımız TRC 1 bölgesinde işletmelerin bölge içi ve bölge dışı rekabet edilebilirliğinin artırılarak, toplumsal yaşam ve uyumun artırılması, bölgenin sosyal hizmetler açısından daha yaşanılabilir bir hale getirilmesidir. Ayrıca, kültür ve turizm odaklı altyapının geliştirilmesi programı ile de sahip olduğu tarihi ve turistik yerlerle bir açık hava müzesi konumunda olan ilimizin turizm ve kültür-sanat olanaklarının artırılmasına yönelik altyapıyı iyileştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Vali Demirtaş, 2014 yılı mali destek programlarına ilişkin bilgilendirmelerin gerek ajansın web sitesinde gerekse de yapılacak toplantılarla duyurulacağını belirtti. Demirtaş, şöyle devam etti: “2014 yılı mali destek programlarına son başvuru tarihi 17 Şubat 2014 olup, proje teslim tarihi de 24 Şubat 2014’tür. 4. kez mali destek çağrısına çıkan İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın geçen yıl uygulanan 2013 yılı mali destek programları sonucunda Adıyaman, en çok proje göndererek, en çok başarılı projesi olan ve en çok mali desteğe hak kazanan il oldu. 2013 yılında özel sektörün başvurduğu mali destek programları sonucunda bir rekora imza atılmış ve 18 proje sahibi hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Yine geçen yıl kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının başvuru yaptığı programlarda da 24 proje hibe desteği almaya hak kazanmış olup, 2013 yılı için Adıyaman ili toplamda 42 proje ve yaklaşık 10 milyon TL hibe desteği almayı başarmıştır.” CİHAN

Yorumlar