İhsanoğlu: Engelliler danışma konseyi inşa edeceğim

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçildiği an yapacağı işlerin başında engelli vatandaşlarla ilgilenmek olacağını söyledi. İhsanoğlu, bu konudaki federasyonlarla, sivil toplum kuruluşları ile istişareler yapılarak bir ‘Engelliler...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: Engelliler danışma konseyi inşa edeceğim

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçildiği an yapacağı işlerin başında engelli vatandaşlarla ilgilenmek olacağını söyledi. İhsanoğlu, bu konudaki federasyonlarla, sivil toplum kuruluşları ile istişareler yapılarak bir ‘Engelliler Danışma Konseyi’ inşa edeceğini ifade etti.

Ekmeleddin İhsanoğlu, Ankara, Kurtuluş’taki Altınokta Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Toplumun engelliler konusunda son yıllarda önemli talepleri olduğuna dikkat çeken İhsanoğlu, "Bu taleplerin bir kısmı karşılanmıştır. Bunların karşılanmasından dolayı biz mutluyuz. Herhalde bu karşılama yeterli değildir. Burada yapılması gereken şeyler eğitim ve istihdam bu kardeşlerimize uygun eğitimin verilmesi uygun istihdamın yaratılması. Üçüncü bir husus bu kardeşlerimizin sosyalleştirilmesi meselesidir. Eğer bunlara biz hastalık gibi tedavisi mümkün olmayan bir hastalık gibi bakarsak çok büyük bir hata yapmış oluruz. Burada bu kardeşlerimizin toplumda sosyalleşmesi lazım gelir. Onun için uygun eğitim uygun istihdam ve sosyalleşme önemlidir. Burada annelerin rolü çok önemlidir onlara destek vermemiz lazım. Bu engelli kardeşlerimiz ileride ailelerinden anne babalar kardeşler bakacak insan olmadığı zaman bunlar ne olacak bu insanlık davasını insanlık adına kim yürütecek bunu düşünmemiz lazım. Ben size söz veriyorum Cenabı Allahın izni ile seçildiğim an yapacağım işlerin başında bu konularla ilgilenecek bu konudaki federasyonlarla, konfederasyonlarla sivil toplum kuruluşları ile istişareler yapılarak bir engelliler danışma konseyi inşa edeceğim. Şimdiye kadar kadınlarımızla yaptığım görüşmelerde de buna benzer bir fikrimiz oldu ve bu kadın derneklerimizi tarafından büyük ilgi gördü. Burada da bunu sizin huzurunuzda ifade etmekten dolayı çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Konuşma öncesinde orada bulunan görme engelli ozan Ali Sezer adlı vatandaş cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için bestelediği türküyü söyleyerek oradaki engelli vatandaşları coşturdu. Cumhurbaşkan adayı İhsanoğlu’nun kazanması için seslendireceğini söyleyen Sezer ‘Oylar İhsanoğluna, Vatan Millet Uğruna, Mevlan,Yunus Gibi Bizi basar bağrına’ sözleriyle salondakilere keyifli dakikalar yaşattı.

CİHAN

Yorumlar