İhmalle orman yangınına sebebiyet vermenin cezası 2 ile 7 yıl

Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, sıcakların gelmesiyle olası yangınlara karşı vatandaşları uyardı. Değirmenci, tedbirsizlik ve ihmalle yangına sebep olanların 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası alacağını da hatırlattı.Orman...

Google Haberlere Abone ol
İhmalle orman yangınına sebebiyet vermenin cezası 2 ile 7 yıl

Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, sıcakların gelmesiyle olası yangınlara karşı vatandaşları uyardı. Değirmenci, tedbirsizlik ve ihmalle yangına sebep olanların 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası alacağını da hatırlattı.

Orman Genel Müdürlüğü'nün 175. yılı münasebetiyle basın toplantısı düzenleyen Değirmenci, yangın çıkış sebeplerine ve cezalarına değindi. Yangınların yüzde 90'ının insanların tedbirsizliğinden kaynaklandığını belirten Değirmenci, yangına sebebiyet vermenin cezalarının yüksek olduğuna hatırlattı. Orman içinden geçerken sigara izmariti atanın ve yangına sebep olanın dahi ceza alacağını ifade eden Değirmenci, "İzinsiz bir yerde, ateş yakmanın dahi 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası var. Kaldı ki tedbirsizlik ve dikkatsizlikten yangına sebebiyet vermenin 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası var." dedi.

Kasten orman yakmanın 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası ve 10 bin gün adli para cezası olduğunu hatırlatan Değirmenci, Ispartalı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. Değirmenci, ayrıca özel günlerde yakılan dilek fenerlerinin de özellikle rüzgarlı günlerde yangına sebep olduğunu belirterek, bu konuda sorumlu kişilerin de hapis cezası alacağını söyledi.

EKİPLER YAZA HAZIR

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü olarak yangın ekipleri ile bu yaza hazırlıklı olduklarını anlatan Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, "37 adet arazöz ekibi, 20 adet ilk müdahale aracı, 12 adet su ikmal ekibi, 30 adet gözetleme kulesi, 43 adet yangın ekip merkezi, 21 adet haberleşme merkezi, 6 adet dozer, 6 adet greyder, 3 adet treyler, 65 adet adet hizmet aracı, 225 memur, 438 işçi ile yangınlara karşı hazırız." dedi.

Değirmenci, toplantının ardından Orman Bölge Müdürlüğü'nün bahçesine 175. yıl hatıra ağacı dikti. CİHAN

Yorumlar