İHH'dan 'Kardeşim-Birayê Min' kampanyası

İHH Genel Başkanı Yıldırım, "Türkiye’nin her bölgesinde bir araya gelin. Göç eden Kürt kardeşlerimize 'Kardeşim, Birayê Min' deyin. Düşünce yapısı ne olursa olsun mağdur olan herkese yardıma koşun. Ta ki kardeşliğimiz iyice pekişsin" dedi

Google Haberlere Abone ol
İHH'dan 'Kardeşim-Birayê Min' kampanyası

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Türkiye ve yakın coğrafyadaki bütün sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak, "Türkiye’nin her bölgesinde bir araya gelin. Göç eden Kürt kardeşlerimize 'Kardeşim, Birayê Min' deyin. Düşünce yapısı ne olursa olsun mağdur olan herkese yardıma koşun. Ta ki kardeşliğimiz iyice pekişsin." dedi.

Yıldırım, Türkiye'nin birçok bölgesinden gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelerek terör örgütü PKK'nın baskılarından kaçmak zorunda kalanlara yardım çağrısında bulundu.

Yaklaşık 2 bin sivil toplum kuruluşuna ulaşabildiklerini kaydeden Yıldırım, Türkiye'nin güneydoğusunda yaşanan olaylara dikkati çekerek, "Ülkemizde yaşanan son olaylar hepimizi üzüyor. Bu hadiseler başladığından beri Güneydoğu’ya ve Doğu'ya yardım gönderiyoruz. Orada evlerinden olmuş, göç eden, iş yerleri kapatılmış kardeşlerimizin yanında olduk. Dikkat ederseniz kampanyamızı direkt 'Kardeşim-Birayê Min' (Birayê Min: Kürtçe'de kardeşim demek) olarak belirledik. İnanıyoruz ki Kürt-Türk ittifakı Ortadoğu’daki bütün oyunları bozacaktır ve kanı durduracaktır." diye konuştu.

Yıldırım, özellikle Diyarbakır ve civar illerde yaşanan sorunların sadece yardım yapılarak çözülemeyeceğini vurgulayarak, yardım faaliyetinin bütün Türkiye'ye yayılması gerektiğini söyledi.

Kürt halkını iyi tanıdığını aktaran Yıldırım, "Türkiye’nin her bölgesinde bir araya gelin. Göç eden Kürt kardeşlerimize 'Kardeşim, Birayê Min' deyin. Düşünce yapısı ne olursa olsun mağdur olan herkese yardıma koşun. Ta ki kardeşliğimiz iyice pekişsin. Kürtler, kardeşim ifadesinin anlamını çok iyi idrak etmiştir. Kürt halkı kardeşini iyi tanır. Geçmişte olduğu gibi birbirimizin dilini iyi anlayacağız. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere rağmen kardeşliğimiz devam edecektir. Bu vesileyle sivil toplum kuruluşlarına, bütün cemaatlere, üniversitelere, bütün siyasi partilere ve gruplara sesleniyorum. İnsani duygularla evlerinden göç etmek zorunda kalan bu insanların yanında olduğumuzu göstermemiz lazım. Mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun bu insanların yanında olunması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar