IGMG’den Mevlit Kandili tebriği

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.

Google Haberlere Abone ol
IGMG’den Mevlit Kandili tebriği

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğum yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Günümüz insanlığının Peygamberimizin getirdiği mesajlara bugün daha da çok ihtiyaç duyduğunu dile getiren Ergün, “Tevhidî inancı yeniden dirilten ve yalnızca Allah’a kulluğu öğreten Efendimiz (s.a.v.) aynı zamanda insanlar arası ilişkilerinde hep adaleti önde tutmuştur” ifadesini kullandı.

Ergün, Peygamberimizin (s.a.v.) doğum gününde asıl idrak edilmesi gerekenin, O’nun insanlığa getirdiği temel ilkeleri, kuralları ve mesajları gereği gibi özümsemek, ümmetinden hakiki bir fert ve toplum olabilmek şeklinde tarif etti. Ergün şöyle devam etti: “Eğer O, ‘insanlara iftira atmayın, haksızlık yapmayın, adaleti ayakta tutun, yetimi, mazlumu, kimsesizi koruyun, Ey insanlar! Allah için kardeşler olun!’ buyururken, bizler bunun tam aksini yapıyor isek, O’nun doğum yıl dönümünü idrak ettiğimizi nasıl iddia edebiliriz?

Eğer, Peygamber Efendimiz âlemlere rahmet olarak gelmiş ise ve bizler şahsi hayatımızda, toplumsal ilişkilerimizde bu rahmeti yansıtamıyor isek, onun bu dünyayı teşrif ettiği günü idrak edebildiğimizi nasıl söyleyebiliriz?” Bütün Müslümanların Mevlit Kandili’ni tebrik eden Ergün, “Yüce Rabbimden hepimizin Peygamber Efendimize (s.a.v.) layık bir ümmet olma şuuru ihsan etmesini niyaz ediyorum” dedi. CİHAN

Yorumlar