İftariyelikler tezgahlardaki yerini aldı

Ramazan’ın başlamasına 1 hafta kala Eminönü’ndeki hareketlilik dikkat çekiyor. İftariyeliklerin tezgahlardaki yerini almasına rağmen, Eminönü esnafı müşterilerin eski ilgisinin kalmadığından yakındı. Ramazan alışverişinin vazgeçilmezi...

Google Haberlere Abone ol
İftariyelikler tezgahlardaki yerini aldı

Ramazan’ın başlamasına 1 hafta kala Eminönü’ndeki hareketlilik dikkat çekiyor. İftariyeliklerin tezgahlardaki yerini almasına rağmen, Eminönü esnafı müşterilerin eski ilgisinin kalmadığından yakındı. Ramazan alışverişinin vazgeçilmezi ise yine hurma oldu. Eminönü’nde hurma fiyatları 12 lira ile 32 lira arasında değişiyor.

Ramazan’a 1 hafta kala vatandaşlar, alışveriş için Eminönü’nü tercih etti. İstanbul’un çeşitli ilçelerinden vatandaşların yanı sıra çevre illerden gelen vatandaşların alışveriş için Eminönü’nü tercih etmesi dikkat çekti. Kahvaltılıktan, hurmaya, pastırmadan çereze kadar birçok çeşidi bir arada bulan vatandaşların fiyatlardan genel olarak memnun oldukları görüldü. Ramazan alışverişinin vazgeçilmezi hurma fiyatları ise çeşitlilik gösterdi. Hurma fiyatları 12 lira ile 32 lira arasında değişiyor. Tezgahlar da çeşit çeşit ürünler yer alırken en fazla ilgiyi yine hurma gördü. Bir çok çeşidi bulunan hurma fiyatları ise 12 lira ile 32 lira arasında değişiyor. Vatandaşın en çok tercih ettiği hurma çeşidi ise 28 liralık fiyatı ile etli, yumuşak ve iri olmasıyla ‘Kudüs hurması’ oldu.

Ramazan alışverişi için Eminönü’nü tercih ettiğini söyleyen Nurten Adayurdu, “ Henüz yeni başladık alışverişe. Peynir, kahvaltılık, kuruyemiş bunlardan başladık. Fiyatlar bana göre aynı hiç değişiklik yok geçen yıla göre. Ama her bütçeye göre fiyatlar değişiyor.” diye konuştu.

Iraklı Samir Abbas ise, hurma fiyatlarının kendi ülkesine göre uygun olduğunu ifade etti. Abbas, “Vallahi Ramazan çok güzel olacak inşallah. Alışverişte güzel oluyor. Hurmalara bakıyorum 20 liraya var 30 liraya var çok normal fiyatlar. Bu fiyatlar Irak’taki fiyatlara göre düşük.” dedi. Diğer vatandaşlar da fiyatları uygun bulduklarını aktararak memnuniyetini dile getirdi.

Ramazan hareketliliğinin eskisi gibi olmadığını söyleyen esnaf Kemal Güneş ise, “Satışlar malum görüyorsunuz. İşler normalden daha hareketli olmasına rağmen hiç hareket yok. Ramazan’a 1 hafta kalmış daha hiçbir şey yok. Eskilere nazaran 1 ay evvelden hareketlilik olurdu Eminönü’nde.” diye konuştu.

Diğer esnaflar da hareketliliğin Ramazan’a birkaç gün kala artacağını söyledi.

CİHAN

Yorumlar