İftar yemeğindeki Ramazan bereketi Gambiya oldu

Kayseri Gelişen Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) tarafından düzenlenen iftar yemeğine çok sayıda işadamı katıldı. İftar yemeğindeki Ramazan bereketi ise Gambiya oldu. Programa Gambiya Ankara Büyükelçisi ile birlikte katılan Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
İftar yemeğindeki Ramazan bereketi Gambiya oldu

Kayseri Gelişen Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) tarafından düzenlenen iftar yemeğine çok sayıda işadamı katıldı. İftar yemeğindeki Ramazan bereketi ise Gambiya oldu.

Programa Gambiya Ankara Büyükelçisi ile birlikte katılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Genel Başkanı Rızanur Meral, büyükelçinin nezaket ziyaretine karşılık oluşturulacak bir ticari heyetin Ramazan Bayramı'nın ertesi günü Gambiya’ya ziyaret yapılmasını istedi. Bayram sonrasında yapılacak Gambiya ziyaretinde, Türk işadamları olarak Afrikalı kardeşleriyle bilgi ve teknolojileri paylaşarak, ticari ilişkilerin geliştirileceğini ifade etti.

GESİAD’ın düzenlediği iftar yemeğine Kayseri Bağımsız Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Gambiya Ankara Büyükelçisi Momodou Badjie, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş, çok sayıda işadamı katıldı. Programda ilk konuşmayı GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş yaptı ve derneklerinin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Kınaş, TUSKON çatısı altında birçok ülkeye ziyaretler gerçekleştirilerek ikili görüşmeler yapıldığı ve ticari anlamda önemli ilişkiler kurulduğunu aktardı.

Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Hamdi Kınaş, ayda iki adet iş gezisi yaptıklarını, eş zamanlı olarak İstanbul ile Konya olmak üzere yurtiçi iş gezileri yaptıklarını hatırlattı. Kayseri’de ticaret zirvesi yaptıklarını hatırlatan Kınaş, Arjantin, Brezilya. Kolombiya, Peru, Uruguay gibi ülkelerden gelen iş adamları heyetleri ile olumlu görüşmeler yapıldığını anlattı. Kınaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şehrimizin, ülkemizin, ekonomik, sosyal, kültürel hayatına katkıda bulunmaya gayret ediyoruz. Özellikle her türlü şartlar altında diyoruz. Çünkü şartlar bazen iyi ve rahat olur. Bazen de sıkıntılı olabilir. Ama biz hiçbir zaman yılmadan usanmadan, milletimizin, ülkemizin, şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel kazanımlarına destek olmaya devam etme azmindeyiz. Her zaman her türlü şartlarda bizleri destekleyen değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum."

Kayseri Bağımsız Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, işadamlarının Ramazan ayını kutladı ve hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Siyasi ortamlardaki gerginlikler sizlerin şevkini heyecanını kırabilir. Ama bunların kırılmamasını istiyoruz. Siz aynı şevkle heyecanla yola devam etmelisiniz ki, ülkemiz zaafa uğramasın, ülkemiz kalkınmadan geri kalmasın." diye konuştu.

'SİZLER TİCARETİN VE SANAYİNİN DESTANININ YAZMIŞ İNSANLARSINIZ'

"Bu anlamlı geceye bizleri davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim." diyerek konuşmasına başlayan TUSKON Başkanı Meral, şunları söyledi: "2 bine yakın işadamı, iş kadını ile bir arada olmak bizim için büyük mutluluk. Bizlerin sizler için bir şeyler söyleme konumunda değiliz. Çünkü sizler ticaretin sanayinin destanının yazmış insanlarsınız. Dünyada marka olmuş bir şehrin marka insanlarısınız. Bundan dolayı sizleri kutluyorum."

Rızanur Meral, Kayseri’ye geldiklerinde çok şeyler öğrendiklerini anlatarak, sözlerine şöyle devam etti: "Yeni şeyler öğreniyoruz. Akşam GESİAD Başkanımızın odasında Mevlana’nın 7 öğüdünü gördüm ve okudum. Burada Mevlana Hazretleri şunu söylüyor; 'Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol. Şefkat ve merhamette güneş gibi ol. Başkalarının kusurunu örtmede geçi gibi ol. Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol. Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol. Hoşgörülükte deniz gibi ol. Ya olduğun görün, ya göründüğün gibi ol.' Yüce Rabbim bizlere olduğumuz gibi görünmeyi veya göründüğümüz gibi olmayı nasip etsin. Hem dünyamızda hem ahirette bizler için kurtuluş vesilesi olacaktır. Türk insanı da olduğu gibi görünüyor. Türk insanı bize ne gösteriyorsa üründe onu gönderiyor diye güven var. Bu çok önemlidir."

'RAMAZAN SONRASI GAMBİYA’YA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRELİM'

Başkan Rızanur Meral, geçen hafta Afrika Birliği zirvesinde Gambiya Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı ile görüştüklerini hatırlatarak, "Gambiya Ankara Büyükelçimiz sizleri Gambiya’ya bekliyor. Hemen Ramazan ertesinden ticaret heyetimizle birlikte büyükelçimizin ziyaretini nezaket olarak cevap verelim. Oradaki fırsatları yerinde görelim. Bilgi ve teknolojilerimizin Afrikalı kardeşlerimizle paylaşalım." diye konuştu.

'SİYASİ KONJONKTÖRLER VE ULUSLARARASI SORUNLAR GELİR GEÇER'

"Siyasi konjonktürler gelir geçer. Uluslararası sorunlar gelir geçer." diyen Başkan Meral, "Ama bir gerçek var bizler kabristana yaklaşıyoruz. Bizim hesap günümüzde biz yaptıklarımızdan, Rabbimize karşı yaptığımız görevden, insanlığa karşı yaptığımız işlerden hesap vereceğiz. Biz bundan sorumlu olmalıyız. Hayatımızda, söylemlerimizde, işimizde düsturlarımız hep Rabbimizin rızasını kazanma yönünde olmalıdır. Bu rızayı bu ayda kazanmamıza vesile olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

'İŞ ÖRGÜTLERİ İŞADAMLARIN UFKUNU AÇIYOR'

İftar yemeğine katılan Boydak Holding CEO’su ve Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Memduh Boydak da bir konuşma yaptı. İş örgütü TUSKON’un işadamının farklı ülkelere açılmasında önemli görev üstlendiğini belirten Boydak, "TUSKON, herhangi bir ülkede iş faaliyeti yürütme ya da o ülkenin işadamlarının ülkemize getirilerek görüşmemizi sağlamaktadır. Bu sayede de bizim değişimi ve gelişimi yakalamamıza katkı sağlıyor. Ufkumuzu açıyor. Bu konuda TUSKON ve GESİAD yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar